Ekonomi ‘Kurdaki artış spekülatif’

‘Kurdaki artış spekülatif’

11.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki artışın nedenlerini değerlendiriken, “ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırımlarının yanısıra ABD Başkanı Trump’ın ticareti kısıtlayıcı önlemleri ile küresel ticarette artan korumacılık eğilimi ve ticaret savaşlarına yönelik belirsizlikler dolar kurundaki yükselişin asıl sebepleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu artışın spekülatif hareketlerle gerçekleştiği kısa bir süre sonra sona ereceği düşünülmektedir” dedi.

‘Kurdaki artış spekülatif’

Bağımlılık azaltılacak

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Zeybekci, döviz kurundaki gelişmelere ilişkin olarak, şu bilgileri verdi:

“Ekonomi Bakanlığı olarak ülkemizin kurlarında yaşanan dalgalanmalardan en az zarar görecek hale gelmesi adına çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımız temel olarak yüksek teknoloji AR-GE, inovasyon ve üretime dayalı ihracat ve yatırım politikaları oluşturmak eksenindedir. Euro ve dolar bağımlılığının azaltılması amacıyla dış ticarette yerel paraların kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.”