Dünya Kurier Gazetesi: Türk gazeteci Ertuğrul Doğan Avusturyaya iltica etti

Kurier Gazetesi: Türk gazeteci Ertuğrul Doğan Avusturyaya iltica etti

19.11.2016 - 18:09 | Son Güncellenme:

Avusturya'da yayınlanan Kurier Gazetesi, bir dönem Star gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü de yapan Ertuğrul Doğan'ın Avusturyaya iltica ettiğini yazdı.

Kurier Gazetesi: Türk gazeteci Ertuğrul Doğan Avusturyaya iltica etti

Günlük Kurier Gazetesi, 47 Yaşındaki Doğan hakkında FETÖ üyesi olmak ve polisin elindeki gizli belgeleri terör örgütü PKKya vermekle suçlandığını yazdı.

Haberin Devamı

Kurier Gazetesine konuşan Ertuğrul Doğan "15 Temmuz darbe girişiminden sonra her kesimde olduğu gibi basın mensuplarına da baskılar ve tutuklamalar arttı. Ağabeyim facebookta yazdığı kısa bir yorum nedeniyle hapishaneye atıldı" dedi.

Mesleğine Özgür Gazeteciler Derneği içerisinde kendisi gibi ülkeyi terk etmek zorunda kalan 16 meslektaşı ile birlikte kurdukları bir internet sitesinde devam edeceğini söyleyen Doğan, önümüzdeki yıllarda tekrar evine dönebileceğine inancının kalmadığını söyledi.

Gazete haberinde, Ertuğrul Doğanın 7 yıl boyunca Star Gazetesinde Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştığını ve hükumet ile FETÖnün çatışmaya başlamasının ardından istifa ederek Zaman Gazetesinde çalışmaya başladığını yazdı.