Bingöl KURSİYERLER EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

KURSİYERLER EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

25.05.2016 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

KURSİYERLER EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi’nde eğitim alan kursiyer, hazırladıkları eserleri sergiledi.
Bingöl’de kadınların boş zamanlarını değerlendirmeleri, meslek öğrenmeleri ve aile bütçesine katkı sunmaları amacıyla SYDV bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi’ndeki atölyede eğitim verilen kadınların 7 ayda hazırladıkları eserler, Sanat Sokağı’nda sergilendi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin tarafından açılışı yapılan sergi, büyük ilgi gördü. Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen katılımcılar, ürünleri inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.
Program sonrası açıklama yapan Vali Köşger, ürünlerin eğitim programı sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Vali Köşger, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile valiliğimiz işbirliğiyle kadınlarımıza meslek edindirme, ailelerine ekonomik katkı sağlamak amacıyla kurulan Aile Sosyal Destek Merkezinde açılan kurslara katılan kadınlar, burada yaptıkları ürünleri bugün burada sergilediler. Bu ürünler eğitim programı sonucunda ortaya çıktı. Burada her bir ferdin kendi vasıflarını ortaya çıkarması için çalışmalar yürütüyoruz. Çok güzel ve kaliteli ürünler hazırlanmış ve tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Makara nakışlar, ahşap, rölyef, filografi, ebru sanatı, el sanatları, keçe ve tek kırma sanatlarıyla yapılan eserlerin yer aldığı sergiden elde edilecek gelirler, kursiyerlere verilecek. Sergi, 29 Mayıs Pazar gününe kadar sanat açık kalacak.