Ankara Kursta Sürpriz Kına Gecesi

Kursta Sürpriz Kına Gecesi

12.05.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

-Çubuk’ta çocuk bakımı ve gelişimi kursuna giden kursiyerler kursta nişanlanan kursiyerlere sürpriz kına gecesi düzenledi

Kursta Sürpriz Kına Gecesi

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubuk Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerden nişanlanan kursiyerlere sürpriz kına gecesi düzenlendi.

Haberin Devamı

Çubuk Belediyesi’ne ait Kurbantepe Sosyal Tesisleri'nde çocuk bakımı ve gelişimi kursunda yapılan kına gecesi, renkli görüntülere sahne oldu.

Kursiyerler kursa başladıktan sonra nişanlanan Süreyya Uzuntaş ve Esra Nermin Erdoğan için kına gecesi düzenlendi. Kursiyerler kına geceleri için özel tasarlanan, kırmızı tül kumaşla süslenmiş üzerinde mumların yakıldığı kına tepsisi ile koridora sıralanan arkadaşlarının arasından eğlencenin yapılacağı sınıfa geçti.

Türkü söyleyerek, kına tepsisini elden ele dolaştıran kursiyerler, öğretmenleri de eşlik etti. Kına yakılması sırasında duygusal anların yaşandığı programda nişanlılar, arkadaşlarına sarılarak vedalaştı

Türk kültüründe evlenecek kızlara yapılan kına geleneğini yapılan etkinlikte yaşattıklarını söyleyen kurs öğretmenlerinden Ayşe Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ‘’En kötü günümüz böyle olsun, birlikte geçirdiğimiz dostluğumuz hiç bitmesin.’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Kursiyerlerine sürpriz yaptıklarını anlatan Tamer, ‘’Kursumuzun son günüydü. Hem yıl sonu etkinliği, hem kına gecesi hem de anneler gününü birlikte aynı programda yapmış olduk. Kursumuzda annelerimiz vardı, gebe olup anneliğe ilk adım atacaklar vardı ve yeni nişanlanan kursiyerlerimiz de vardı. Güzel bir kurs süresini birlikte geçirmiş olduk. Kursiyerlerimizin hepsi eğitimli ve bilinçli anneler olacaklar.’’ diye konuştu.

Arkadaşlarına yaptıkları kına programı için teşekkür eden kursiyerlerden Süreyya Uzuntaş, ‘’Kursa başladıktan yaklaşık 5 ay sonra böyle bir izdivaç gerçekleşti. Bu sayede mutluluğa ilk adımı atmış olduk. Darısı tüm bekar kardeşlerimize, Allah evliliği dileyip isteyen herkese versin.’’ dedi.

‘İyi ki kursa katılmışım’ diyen kursiyerlerden Esra Nermin Erdoğan ise ‘’Bu kursun sonunda bahtım açıldı ve nişanlandım. Allah herkese nasip etsin.’’ diye konuştu.