Gündem Kurt’un annesi hakkında açılan iddianameye iade

Kurt’un annesi hakkında açılan iddianameye iade

25.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da cemevi bahçesinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt hakkında, polisin avukatının, şikayeti üzerine açılan davanın iddianamesi, mahkeme tarafından yetersiz bulunarak savcılığa iade edildi.

Kurt’un annesi hakkında  açılan iddianameye iade

Kurt’un polis kurşunuyla öldürülmesine ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Aralık 2015’te yapılan duruşmada olaylar çıkmıştı. Bu olayların ardından polis S.K.’nın avukatı Tolga Yurdakul, Kurt’un annesi Güllünaz Kurt’tan şikayetçi olmuştu. Annenin kendisine yumruk attığını, saatinin kayışını koparttığını belirten Yurdakul, ismi ise yanlış vermiş ve Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt’u şikayet etmişti. Savcılık ise ismi düzelterek, ifadesini bile almadan Güllünaz Kurt hakkında toplam 6.5 yıl hapis istemiyle iddianame düzenledi.
İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi, Kurt Ailesi’nin avukatı Aslı Kazan Gilmore’un talebi üzerine iddianamenin iadesine karar verdi. Mahkeme, iade kararında, mahkeme görevlilerinin ifadesinde, herhangi bir yaralamadan söz edilmediği, Avukat Yurdakul’un kendisini darp eden kişi olarak, Uğur Kurt’un eşi Narin’in adını verdiği anlatıldı. Bu çelişkinin giderilmesi için teşhis yaptırılmadığı kaydedildi. Ayrıca yaralama iddiası için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmadığı ifade edildi.