Gündem Kürtçe konuştuğu için mi öldürüldü?

Kürtçe konuştuğu için mi öldürüldü?

09.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Kaş ilçesinde bir otelde çalışan Mahir Çelik, geçtiğimiz hafta maruz kaldığı saldırı sonucunu hayatını kaybetti.

Kürtçe konuştuğu  için mi öldürüldü

İddiaya göre, 20 yaşındaki genç, kuzeniyle Kürtçe konuştuğu sırada bir grubun saldırısına uğradı. Kaş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çelik, durumunun ağır olması nedeniyle Fethiye Özel Lokman Hekim Hastanesi’ne sevk edildi.
Çelik’in kuzeni ise başına yediği darbeler nedeniyle ağır yaralanırken, 20 yaşındaki genç adam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çelik’in cenazesi memleketi Diyarbakır Bismil’de defnedildi. Fethiye Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan 7 kişiden 6’sı serbest bırakıldı, M.Ç. isimli bir kişi ise tutuklandı.
Oğlu Mahir Çelik’in, otopsi raporuna göre darp nedeniyle geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyen baba Samet Çelik, olayın peşini bırakmayacağını ifade ederek şunları söyledi: “Çocuğumu Kürtçe konuştuğu için katletmişler. Oğluma bir çete saldırmış. ‘Burada Kürtleri yaşatmayız’ demişler. Geçen sene de benzer şekilde bir Kürt çocuğuna saldırmışlar ama tesadüfen o ölmemiş. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bakanlara kadar giderim.”
Bu arada Kaş Kaymakamı Selami Kapakkaya ise olayla ilgili, “Bu meydana gelen olay, herhangi bir siyasi grubun organizesiyle olmuş değildir. Etnik bir husus kesinlikle yoktur.” diye konuştu.