Siyaset Kurtulmuş: "Birileri oturduğu yerden ahkam kesmesin

Kurtulmuş: "Birileri oturduğu yerden ahkam kesmesin

22.03.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Birileri oturduğu yerden ahkam kesmesin. Türkiye'de anayasa değişiklik teklifine karar verecek olan aziz milletimizin bizatihi kendisidir ve inşallah 16 Nisan'da bu kararını verecektir" dedi.

Kurtulmuş: Birileri oturduğu yerden  ahkam kesmesin

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de Anadolu medyasının, medyada tekelin olduğu dönemlerden başlayarak hem halkın sesi soluğu olduğunu hem de halkın talep ve isteklerini kamuoyuna yansıtabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye siyasetinde bazı medya kuruluşlarının bazı antidemokratik güçlerin yanında, payandası olarak durduğu dönemlerde de Anadolu medyasının her zaman demokrasiden, milli iradeden ve mazlumlardan yana olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Anadolu medyasının ülkenin milli iradesini her platformda çoğalttığını ve milli iradesine sahip çıktığını vurguladı. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Zor zamanlarda milli iradeden yana oldunuz, zor zamanlarda milletten yana oldunuz, zor zamanlarda milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan'dan yana oldunuz. Hepinizden Allah razı olsun. 28 Şubat'ta çoğunuz son derece sağlam ve dik durdunuz. Aynı şekilde 17-25 Aralık süreçlerinde, Gezi Parkı olayları sırasında, en son olarak da 15 Temmuz ihanet girişimi gecesi, sabahı ve sonrasında son derece şuurlu ve son derece dik bir şekilde durdunuz. Bu hizmetinizi, Anadolu'nun kurtuluş mücadelesine, yeniden kurtuluş mücadelesine verdiğiniz desteği hiçbir zaman unutmayacağımızı ifade etmek isterim. Siz bu anlamda demokrasi sınavından geçtiniz."

Haberin Devamı

Anadolu medyasının güçlenmesinin hükümet olarak sorumluluk alanlarındaki önemli işlerden birisi olduğunu belirten Kurtulmuş, medyada milli, şuurlu ve çok sesli oluşu her zaman savunduklarını vurguladı.

Kurtulmuş, "Bunun için her platformda önünüzü açacak, destek olacak, bu dik duruşunuzun daha da güçlenmesini sağlayacak tedbirleri almaya gayret ettik." diye konuştu.

"Yeni Türkiye'nin yolunu açacağız"

Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasından geçtiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Türkiye yeni ve güçlü bir Türkiye olma noktasında bu virajı da geçecek. Allah'ın izniyle sizlerin büyük gayretleriyle 16 Nisan akşamında 'evet,evet, evet' diyerek, yeni Türkiye'nin yolunu açacağız." dedi.

Mücadeleye gayretle devam edeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Bu seçim, referandum kampanyasının maalesef daha önceki kampanyalarda alışık olmadığımız bazı davetsiz misafirlerinin olduğunu da son günlerde görüyoruz. Bu önceden, diyelim parti kampanyasıysa adaylar konuşur, partiler konuşur, sahada bulunurdu. 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde hep beraber kampanyayı cumhurbaşkanı adayları ve ilgili bütün taraflar yürüttü. Ama ne hikmetse bu seçim kampanyasında hem de son düzlüğe girdiğimiz şu günlerde birileri dışarıdan müdahil olmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Türkiye'de 'evet' ya da 'hayır' denilecek olması sizi niye ilgilendiriyor"

Kurtulmuş, Türkiye'nin bakanlarını, seçilmiş meşru hükümetinin üyelerini, parlamentonun üyelerini konuşturmayanların sadece bununla kalmadığına işaret ederek, "Baktılar ki 'hayır' cephesi yavaş kalmış, zayıf kalmış, 'hayır' cephesine destek vermek için her türlü adımı atmaya başladılar. Türkiye'nin seçilmiş milletvekillerine ve bakanlarına meşru propaganda yapma iznini vermeyenler maalesef polis gözetiminde PKK'nın ve onların militanlarının posterler açarak 'hayır' kampanyasına yönelik olarak kampanya yapmasına müsaade ettiler." dedi.

İsviçre'deki Blick gazetesinin birinci sayfasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini koyarak "Erdoğan diktatörlüğüne son vermek için kocaman bir hayır", Alman Bild gazetesinin ise "Erdoğan ve arkadaşlarının Avrupa'da propaganda yapmasını istemiyoruz" diye manşetler attığını anımsatan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Adama sormazlar mı hem demokrasiden bahsediyorsunuz hem kampanyanın bir tarafının propaganda yapmasına müsaade etmiyorsunuz. Hem Allah aşkına size ne? Türkiye'de 'evet' ya da 'hayır' denilecek olması sizi niye ilgilendiriyor? Birileri oturduğu yerden ahkam kesmesin. Türkiye'de anayasa değişiklik teklifine karar verecek olan aziz milletimizin bizatihi kendisidir ve inşallah 16 Nisan'da bu kararını verecektir."

- "Artık köprünün altından çok sular geçti"

"Bunlar bu yaptıkları yanlışlarla, Türkiye'nin siyasetine müdahaleleriyle açıkça kendi ülkelerindeki faşist, Neonazi ve ırkçı dalganın altında kalmakla son derece büyük yanlışlıklar yaptılar" diyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Kaldı ki burada da bitmedi. Bir adım öteye geçtiler. Alman İstihbarat Teşkilatının başındaki adam 'Biz FETÖ'nün 15 Temmuz'u yaptığına ikna olmadık' diyor. Allah aşkına 15 Temmuz'u FETÖ'nün yaptığına ikna olmak için 250 şehidimiz yetmedi de 250 bin şehit mi vermek durumundaydık?

Haberin Devamı

Bunlar büyüyen, güçlenen büyük Türkiye'yi istemiyorlar. Bunlar Türkiye'nin dünyanın mazlum milletlerine el açmasından, kol kanat germelerinden rahatsızlar. Bunların istediği Türkiye 25 milyon dolar için IMF karşısında el avuç açan Türkiye'dir. Bunların istediği Türkiye, Avrupa'nın terbiye salonunda tek ayak üstünde bekletilen bir Türkiye'dir. Bunların istediği Türkiye borçla birlikte emir alan bir Türkiye'dir. Artık köprünün altından çok sular geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğiyle, liderliğiyle artık Türkiye o eski Türkiye değildir. Başkalarının sözlerine itibar edecek Türkiye değildir. Türkiye, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek, bütün dünyaya sözünü söyleyebilecek bir noktaya gelmiştir. Allah'ın izniyle daha güçlenecektir."

Kurtulmuş, bu davetsiz misafirlere çok kuvvetli bir cevap vermek için Anadolu medya kuruluşlarına çok büyük sorumluluk düştüğünü ifade ederek, "Verdiğiniz bu desteği çok güçlü bir şekilde 'evet'in 16 Nisan'da çıkması için artırarak sürdüreceğinizden eminim. Allah Türkiye'nin bu zor virajdan en güçlü şekilde geçmesini nasip etsin. 16 Nisan akşamı milletin 'evet, evet, evet' demesiyle birlikte yolumuz açık olsun, ufkumuz açık olsun, yarınlarımız aydınlık olsun." dedi.