Gündem Kurtulmuş: Hain ve profesyonel bir terör saldırısı

Kurtulmuş: Hain ve profesyonel bir terör saldırısı

13.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte İstanbul’a geldi ve patlamada yaralananları, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

Kurtulmuş: Hain ve profesyonel bir terör saldırısı

Kurtulmuş, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, “Önce Haseki’deki bir hastayı ziyaret ettik. Perulu, Filistin asıllı genç bir hanım. Durumu gayet iyi, herhalde bir iki gün içinde taburcu edilmesi mümkün. Bir Alman hastamız ise maalesef yoğun bakımda ve durumu oldukça ciddi. Ümit ediyoruz ki sağlıklı bir şekilde bu durumu atlatır. Son gelişmelerle birlikte, 10+1 yani, 10 kişi sivil vatandaş bir kişi ise terörist, canlı bomba olan terörist... Şu anda 11 kişinin cesedinin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, çok ağır bir tablo olduğunu ifade ederek, “Alınan bütün güvenlik önlemlerine rağmen, o alandaki tedbirlere rağmen de maalesef çok hain ama anlaşıldığı kadarıyla son derece profesyonel bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırı ne kadar önemli bir terör saldırısı ile Türkiye’nin muhatap olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Kurtulmuş, saldırının olduğu bölgeye işaret ederek, “Huzur timleri tarafından o alanda, 5-10 saniye içerisinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmış” diye konuştu.