Siyaset Kurtulmuş’tan İttifak yorumu: Keşke olsaydı

Kurtulmuş’tan İttifak yorumu: Keşke olsaydı

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Artık AK Parti’nin sırtına basarak yükselen ya da Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasının gölgesinden istifade ederek öne çıkan adaylarla bu seçime girmeyeceğiz” dedi.

Kurtulmuş’tan İttifak yorumu: Keşke olsaydı

Habertürk’te konuşan Kurtulmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin parti teşkilatlarına gönderdiği genelgeyi de değerlendirdi. Kurtulmuş, “Başından itibaren Cumhur İttifakı dediğimiz, genel ilkeleri, prensipleri, Türkiye’nin temel meselelerindeki müşterekliği esas olarak alıyoruz. Onun dışındaki konuları da tali meseleler olarak görüyoruz. Mesela seçim iş birliği bunlardan birisi. Af meselesi, EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) meselesi bunlardan birisi. Aslolan Cumhur İttifakı’dır” dedi.

Haberin Devamı

‘Yasal altyapı hazırlansaydı’

MHP ile yerel seçimde ittifak yapılamamasını, “yasal zemin eksikliği”ne bağlayan Kurtulmuş, “Genel seçimde ittifak yapmanın daha kolay bir tarafı vardı. Çünkü yasal altyapısı vardı. Yerel seçimde böyle bir imkan yok. Geçtiğimiz dönemde ittifaka imkan sağlayan yasa çıkarılırken keşke bunun da yasal altyapısı hazırlansaydı. Bu ittifakın, yerel seçimlerde olabilmesinin de zemini hazırlansaydı” ifadelerini kullandı.