MutfakRSS
12.07.2011 - 10:52 | Son Güncelleme: 01.04.2013-16:30

Kuru fasulye pişirmenin püf noktaları

Kuru fasulye atalarımızdan bugüne evlerimizde severek tükettiğimiz bir yemektir. Acılı ve acısızından etlisine kadar pek çok şekilde pişirilen fasulyenin püf noktalarına göz atın...

Sitene Ekle

Fasulye lif açısından oldukça zengin bir besin maddesidir. Özellikle soğuk kış günlerinde ve çömlekte pişirilen kuru fasulyenin yerini hiç bir şey tutmaz. Fakat fasulyeyi rahatsız ettiği için sevmeyenlerin tariflerini gözden geçirmeleri gereklidir. Bir kaç püf noktasıyla dilediğiniz gibi bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Fasulye ve nohut gibi hububatlar, gaz yapmamayı için bir gece önceden ıslatılmalıdır. Ancak ilk suyu içine çekeceği için bir müddet beklettikten sonra suyu değiştirin ve sabaha kadar bu su içinde bekletin. Burada dikkat edilmesi gereken fasulyenin pişirmeden önce suyunu yeniden değiştirmenizdir. Yoksa şişkinlik ve gaz şikayetiniz olabilir.

Bazı tariflere göre bu suyun içerisine karbonat veya tuz atılır.

Kuru fasulyeye asıl tadını veren soğan-domates harcına bir kaç adet yeşil biber de katabilirsiniz. Fasulyenizin acı olmasını istiyorsanız pul biber yerine acı biber turşularından eklemeyi deneyin.

Fasulye için et seçerken kuşbaşı dana etini tercih edin. Bu tür işlenmiş etteki su fasulyenizi daha lezzetli bir hale getirecektir.


Enfes tarifler ve pratik bilgiler için Milliyet Mutfak Facebook sayfamızı ziyaret edin!

Yorum Yazın
Gönder
Yorumlar 1 yorum
Tüm Yorumlar +
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
İlginizi ÇekebilirX