MALZEMELER
1,5 su bardağı ile Arborio pirinci
10 tane  yarı kurutulmuş domates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş soyulmuş  sarımsak
2 yemek kaşığıyla tereyağı
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 dal yeşil taze ve kekik
5 su bardağı ile sıcak tavuk suyu
Yarım su bardağı ile beyaz şarap
3 yemek kaşığı ile toz parmesan peyniri
 
NASIL YAPILIR?
Kuru soğan ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Yarı kurutulmuş domatesleri, yine aynı şekilde küçük küpler halinde kesin
Zeytinyağı ve tereyağını mümkünse teflon bir tencerede kızdırın Soğan ve sarımsakları rengini alana kadar, kısık ateşte kavurun.
Arborio pirincini ilave ettikten sonra kavurma işlemine karıştırarak devam edin. Arada doğradığınız kurutulmuş domateslerin yarısını da ilave edin
Sıcak ve kaynamakta olan tavuk suyundan bir kepçe kadar kavrulan pirinçlere ilave ederek sürekli karıştırmaya devam edin ki;  tavuk suyu pirinçlere iyice yedilsin.
Bu aşamada beyaz şarabı ya da elma sirkesini de ekleyin ve karıştırarak suyunu çektirin. Nişastasını salmaya başlayan pirince bir kepçe daha sıcak tavuk  suyundan ilave  edin  ve karıştırarak suyu çekmesini sağlayın.
Kalan kurutulmuş domatesleri da bu aşamada ekleyerek karıştırın.
Pirinçler uzayıp, orta kısımları şeffaf bir görünüm alana kadar sıcak tavuk suyu azar azar eklemeye devam edin.
Pirinçlerin tamamen suyunu çekmemecesine dikkat ederek  karıştırmaya , ve  azar azar tavuk suyu eklemeye devam edin.
Toz parmesan peynirin yanı sıra ve ayıkladığınız taze kekik ve nane yapraklarını da ekledikten sonra tüm malzemeyi daha iyi bir kıvam alması için karıştırın.
Ocağın altını kapadıktan sonra, hazırladığınız kuru domatesli risottoyu, hiç bekletmeden sıcak olarak servis edin

 

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/kurutulmus-domatesli-risotto/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/pilav-tarifleri/