Gündem Kurye savcı!

Kurye savcı!

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rüşvet suçundan 5 yıl hapis cezası alan savcı Can Karakılıç, eski polis Sami K. ve İhsan Y. ile beraber Van’dan aldıkları 174 kilogram uyuşturucuyla yakalandı

Kurye savcı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, görevden uzaklaştırılmış savcı Can Karakılıç, görevden uzaklaştırılmış polis memuru Sami K. ile İhsan Y.’nin Van’dan aldıkları uyuşturucuları Gaziantep, İstanbul ve Edirne’ye getirecekleri bilgisi üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan jandarma aldıkları uyuşturucuyla yola çıkan ve Sami K.’nın kullandığı otomobili durdurdu. Araçta 6 valize doldurulmuş 161 kilo 243 gram toz esrar, 13 kilo 225 gram eroin ele geçirildi.

Kimliğini kullanmış
Yüklü miktarla uyuşturucuyla yakalanan şüphelilerden Can Karakılıç’ın, polis ve jandarma ekiplerinin trafik uygulamalarından Savcı kimlik kartını göstererek, otomobilde herhangi bir arama yaptırmaksızın rahatlıkla geçtiği belirlendi. Yakalanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Edirne’de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Can Karakılıç, işadamı Sungur Kangal’dan hakkındaki soruşturmanın kapatması için 15 bin TL rüşvet istemişti.
Ağır Ceza Mahkemesinde ‘rüşvet almak’ suçundan yargılanan Savcı Karakılıç 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karakılıç, karar temyize gönderildiği için serbestti.