Geri Dön

Kuş üzümlü kek tarifi

Kuş üzümü tatlı hamur işlerine çok yakışıyor. Çayla komşularınıza ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir kek: Sizin için hazırladığımız kuş üzümlü kek tarifi...

Kuş üzümlü kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kuru üzüm
Un

Kuş Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları şeker ile beyazlaşan kadar çırpın.

Kuş üzümü dışındaki tüm malzemeleri teker teker ekleyip iyice karıştırın.

Unu miktarını hamurun kıvama gelmesine göre ayarlayın.

En son kuş üzümünü ekleyip son bir defa daha karıştırın.

Önceden yağladığınız kaba karşımı dökün.

Önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber