Ege Kuşadası esnafının yeni sloganı: Esnafos Turizmos

Kuşadası esnafının yeni sloganı: Esnafos Turizmos

19.03.2017 - 05:43 | Son Güncellenme:

Avrupa ile yaşanan gerginlikle birlikte, kurvaziyer seferlerinin iptali, Kuşadası turizmcileri düşündürüyor. Esnaf, bu durumu sosyal medyada hazırlayıp, ‘Esnafos Turizmos’ adını verdikleri temsili ‘esnaf tanrısı’ afişi ile hicvetti

Kuşadası esnafının yeni  sloganı: Esnafos Turizmos

TÜRK turizminin en önemli merkezlerinden Kuşadası’nda esnafın, turizm sezonuyla ilgili umutları söndü.

Haberin Devamı

Dev kurvaziyer gemilerinin rotalarını başka ülkelere çevirmesinin şokunu daha tam atlatamayan turizmciler, bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan gerginlikle sarsıldı. Esnaf, hazırladıkları ‘Esnafos Turizmos’ adını verdikleri temsili ‘esnaf tanrısı’ afişi ve diğer bazı görselleri sosyal medyada paylaşarak, içinde bulundukları zor durumu hicvetti.

‘Kötü bir yıl olacak’

Kuşadası çarşısında eskiden kiralık işyeri bulunmazken, şimdilerde birçok dükkanın kepenklerini bile açmaması dikkat çekiyor. Kuyumcu Cahit Öcal, kendilerini kötü bir yıl beklediğini belirti, “Terör ve siyasi gelişmeler üzerine yabancı tur operatörleri Türkiye seferlerini iptal etti. Bu yıl sadece Yunan gemileri gelecek. Bunlar da haftada iki kez, sabah gelip öğlen gidecek. Bu yıl Kuşadası için gerçekten kötü bir yıl olacak. Bir ümidimiz vardı, nisandan sonra bazı şeylerin değişmesi ve turistin artmasıydı. Maalesef gelişmeler bunu göstermiyor. Tüm fuarlar kötü geçti. Bundan sonra işimiz Allah’a kaldı” dedi.

Haberin Devamı

‘Gidişat iyi değil’

Hediyelik ve deri giyim mağazası sahibi Varol Bozdağ da, sadece bu yılın değil, sonraki iki yılın da kayıp sayıldığını söyledi. Bozdağ, kendilerini iyi bir tablonun beklemediğini belirterek şunları söyledi: “Ne yazık ki ülke olarak turiste güven veremiyoruz. Gemi iptalleri Kuşadası turizminin yarısı, geri kalan yarısı ise otellere konaklamalı gelen turistlerdi. Rotalarını başka bölgelere çeviren gemilerin, Kuşadası’nı yeniden dahil edeceğini sanmıyorum.”

‘Zor bir dönem’

Bacasız sanayi turizmin çöktüğünü savunan halıcı Ersel Öztürk de, “Kuşadası bir marka, bu destinasyon programlardan çıkarılmaz” dedi.