Aydın KUŞADASI’NDA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

KUŞADASI’NDA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

26.07.2014 - 18:43 | Son Güncellenme:

.

KUŞADASI’NDA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

Kuşadası’nda bazı otel ve pansiyonlara operasyon düzenleyen polis, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma hazırlığı içerisinde olan Suriye uyruklu 26 kaçak göçmen ile yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları ileri sürülen Türk vatandaşı 3 zanlıyı gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu göçmenlerin kaçak olarak Yunanistan'a geçiş yapmak amacıyla Kuşadası’na gelerek, otellere yerleştiğini belirledi. 3 otel ve pansiyona operasyon düzenleyen polis, yapılan aramada Suriye uyruklu 26 kaçak göçmen ile yasa dışı geçiş organizasyonunda görev aldıkları iddia edilen S.B, İ.B, ve F.K. gözaltına alındı.
Operasyonun ardından Suriye uyruklu 26 kaçak göçmen sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilirken, insan kaçakçılığı organizatörü olduğu iddia edilen Türk vatandaşı 3 zanlı ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine konuldu.