Ege Kuşadası’nda park tartışması büyüyor

Kuşadası’nda park tartışması büyüyor

23.07.2017 - 06:18 | Son Güncellenme:

Aydın İl Koordinasyon Kurulu’na, Kuşadası’ndaki Kasım Yaman Parkı damga vurdu. Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu, “Burası park olarak kalmalı” dedi, Kaymakam Aksoy toplantıyı terk etti

Kuşadası’nda park tartışması büyüyor

Kuşadası ilçe merkezinde bulunan ve sahil bandının yeşil kalan tek alanı durumunda olan Kasım Yaman Parkı, Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme geldi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, geçen yıllarda Kasım Yaman Parkı’na kamu binaları yapmak istemişti. Aksoy, Kasım Yaman Parkı’nı içine alan alandaki, eski devlet hastanesi binası, mevcut Tarım Müdürlüğü, Milli Park Şefliği, Orman Müdürlüğü binalarının yerine yeni bir hükümet konağı ve resmi kurum binaları yapmayı teklif etmişti. Bunun üzerine harekete geçen Kuşadalılar, sosyal medyada örgütlenerek Kaymakam Muammer Aksoy’a tepki göstermiş, Kasım Yaman Parkı’nda günlerce nöbet tutmuştu.

Haberin Devamı

‘Kurumlar taşınmalı’

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme gelen Kasım Yaman Parkı’yla ilgili olarak söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, parkın park olarak kalması gerektiğini, resmi kurumların şehir dışına taşınması gerektiğini savundu.

Sağlık yatırımları konuşulurken söz alan Başkan Çerçioğlu, “Şehrin içinde sağlık tesisinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Yazın Kuşadası’nın trafiği yoğun. Ambulansların orada trafiği daha da yoğunlaştıracağı kanaatindeyiz. Kaymakamlık, sağlık, Emniyet gibi kamu kuruluşlarını şehir merkezinden çıkarıp dışarıya taşımayı ve o alanların kamuya açık, insanların spor yapabileceği, nefes alabileceği sosyal alanlara dönüştürülmesini daha uygun buluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Menderes’e yeni meydan

Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yeniköy Mahallesi’ne kazandırılacak meydan için çalışmalar sürüyor. Bin metrekare alanda gerçekleşen çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallenin bir eksiği giderilmiş olacak.
Proje kapsamında meydan çevresindeki derede ıslah ve düzenleme çalışmaları yapılırken, meydanda 600 metrekare alan üzerinde açık hava düğün salonu ve çocuk oyun parkı yer alacak.

Vatandaşların isteği önemli

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Projeleri hayata geçirirken vatandaşlarımızın taleplerine göre hareket ediyoruz. Yeniköy Mahallemiz’de de vatandaşlarımızın isteği olan meydan için kolları sıvadık. Fen işleri müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarımız sürüyor. Proje tamamlandığında Yeniköy Mahallemizin büyük bir eksiğini gidermiş olacağız” dedi.

‘BU ALANLAR KORUNMALI’

Sadece sağlık tesisi olması isteniyorsa konuyu değerlendireceklerini vurgulayan Çerçioğlu, Kuşadası’nda az kalan yeşil alanlardan biri olan parkın korunması gerektiğini belirtti. Kaymakam Muammer Aksoy, Çerçioğlu’nun Kasım Yaman Parkı’nın yeşil kalması gerektiğiyle ilgili düşüncelerini açıkladığı konuşmanın ardından, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlık ettiği toplantıyı terk etti.