Dünya Kushner’in planı pek ‘tutmadı’

Kushner’in planı pek ‘tutmadı’

27.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner’in önceki gün Bahreyn’de düzenlenen konferansta anlattığı “Yüzyılın Anlaşması”na ilişkin ekonomi paketi, istenilen etkiyi yaratmadı ve tepkilere neden oldu.

Kushner’in planı pek ‘tutmadı’

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümetin Trump yönetiminin söz konusu planına karşı olduğunu açıklarken, Filistinliler de, Kushner’ın paketinin iki devletli çözüm konusunda bir şey getirmediğini belirtiyor. Plana, Suudi Arabistan destek vereceğini açıklarken, uzmanlar, İsrail-Filistin sorununa siyasi çözümün kabul görmemesi halinde ekonomik planın işe yaramayacağı görüşünü dile getirdi. Kushner ise, ekibinin, planın siyasi detayları konusunda çalıştığını, içeriğinin gizli olduğunu ve hazır olduklarında açıklayacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bu arada Filistinliler, Bahreyn’deki çalıştayı, Gazze’de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde protesto etti. Eylemciler, “Bahreyn konferansının canı cehenneme”, “Haklarımızı paranıza satmayacağız”, “Filistin satılık değildir!” sloganlarıyla Trump’ın ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun resimlerini ateşe verdi.

Filistinli ve İsrailli resmi yetkililerin katılmadığı konferansta Kushner, 50 milyar dolarlık paketi Arap maliye bakanları, uluslararası finans kurumlarının yetkilileri ve küresel yatırımcılara anlatmıştı.