Kütahya Kütahya Belediyesi'nin Yeni Yıl Bütçesi Belirlendi

Kütahya Belediyesi'nin Yeni Yıl Bütçesi Belirlendi

05.12.2017 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

Kütahya Belediyesinin Yeni Yıl Bütçesi Belirlendi

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesinin 526 milyon 260 bin lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Saraçoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesinin Kasım ayında yapılan meclis toplantısında onaylandığını söyledi.

Bütçe belirleme çalışmalarının temmuz ve ağustos aylarından itibaren yapılan uzun değerlendirmeler ve çalışmalar neticesinde hazırlandığını dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Gider bütçemiz 526 milyon 260 bin lira derken bir de bunun gelir bütçemiz var. Gelir bütçemiz de 318 milyon 260 bin lira olarak belirledik. 526 milyon 260 bin lira bütçenin 200 milyonu Kentsel Dönüşüm kapsamında yaptığımız bin 453 konutta kullandığımız, borçlanıp direkt olarak oraya harcayacağımız bir para.

Orayı yatırım olarak ele almadığımız zaman 326 milyon 260 bin lira Kütahya Belediyesinin gerçek bütçesi olarak görebiliriz. O aradaki 200 milyonu İller Bankasına borçlanıp sadece o bölgeye harcayacağız. Bunun bilinmesini özellikle söylemek istiyorum. Gelir bütçemiz de 326 milyon gidere göre 318 milyon 260 bin lira da Kütahya Belediyesinin gelirini hesaplıyoruz. 2018 yılının sonuna kadar inşallah bu geliri Kütahya'ya kazandırmış olacağız."

Haberin Devamı

Saraçoğlu, bütçenin yaklaşık yüzde 28’inin cari giderler için kullanıldığını, bütçenin yüzde 50’sini Kütahya Belediyesinin su paraları, kira ve satım gelirleri gibi gelirlerle kendi kaynaklarından sağlandığını, diğer yüzde 50’sinin de İller Bankasından ve hükumetin nüfusa göre ayrılan paylardan oluştuğunu aktardı.

Bütçenin yüzde 61,32’sinin yatırımlarımız için ayrıldığını, bunun genel duruma bakıldığında iyi bir oran olduğunu da ifade eden Saraçoğlu, şöyle devam etti:

"Bunun yanında borçlanmayla ilgili, Kütahya Belediyesinin ödeyemeyeceği hiçbir borcunun olmadığını söyleyebiliriz. Yani borçlanma limitimizin üzerine çıkan bir borçlanmamız yok. Çok rahat bir şekilde bu borcu kapatabilecek bir yapıya sahip olduğumuzu bilinmesini arzu ediyorum. Biz göreve geldiğimizde Kütahya Belediyesinin yaklaşık 135 milyon üzerinde bir borcu vardı. Bunun yaklaşık 30 milyonu anında ödenmesi gereken bir borçtu. Biz göreve geldiğimizde bu borcu ilk 1 buçuk yılımızda yaklaşık 100 milyonunu ortadan kaldırdık ve ödemiş olduk. Şu anda kentsel dönüşüm ve hizmet binasını çıkardığımızda yaklaşık 50 milyon civarında borcumuzun olduğunu ifade edebiliriz."

Haberin Devamı

Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi'nin yaklaşık 200 milyon lira borçlanma kabiliyetinin olduğunun düşünülmesi durumunda, bu 50 milyonunun çok aşağıda olduğunun görüleceğini sözlerine ekledi.