Kütahya Kütahya'da Amatör Spora Destek Çalışmaları

Kütahya'da Amatör Spora Destek Çalışmaları

09.12.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

.

Kütahyada Amatör Spora Destek Çalışmaları

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da amatör spora destek çalışmaları kapsamında İl Özel İdaresi'nce yenilenen 30 Ağustos Stadı törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk olarak 2005 yılında sentetik çim sahalarla tanıştığını, 2006 yılında da Kütahya’ya sentetik çim saha yapıldığını söyledi.

Kütahya’nın amatör sporda oldukça iyi durumda olduğunu belirten Nazlı, şunları kaydetti:

"Kütahyamızın 125 aktif futbol kulübü var. 275 takımımız ve 22 bin lisanslı futbolcumuz var. Böyle bir şehirde hakikaten önemli yatırımlar yapmamız gerekiyor. İlçemizin tamamında sentetik çim sahalar yaptık. Bir tek Aslanapa ilçemizin sahası doğal çimlerle kaplı. Şimdi de beldeler düzeyinde sahalar yapmaya başlıyoruz. Kütahya’da bunun dışında TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede iki nizami standartlara uygun futbol sahasını yapımına başlıyoruz. Spora önem veriyoruz. Spor yapan bütün gençlerimizi destekliyoruz. Sporun altyapısına dair her ne varsa burada yapma gayretindeyiz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumanın en güzel yollarından biri de onların sporla iştigal etmeleridir. Bunun için çaba gösteriyoruz. Bu konuda emek veren spor camiamızın değerli temsilcilerini gönülden kutluyorum."

Haberin Devamı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz de sahanın yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "2006 yılında İl Özel İdaresinin destekleriyle ilk defa 30 Ağustos sahasını hizmete açmıştık. Bu yıl da bu sahamızın sentetik çimlerini yenileyerek sahada gerekli bakım çalışmaları yapıldı. Burada emeği valimize, İl Genel Meclisi başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Milletvekili Nazlı ve İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’a desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Tören, Nazlı ve Yılmaz’ın, Kütahyaspor ve Yeşilayspor U19 grubu maçının başlama vuruşunu yapmaları ile sona erdi.