Kütahya Kütahya'da Bilim Şenliği Başladı

Kütahya'da Bilim Şenliği Başladı

06.10.2017 - 11:05 | Son Güncellenme:

.

Kütahyada Bilim Şenliği Başladı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, TÜBİTAK’ın desteklediği Kütahya Bilim Sanat Merkezi'nde bilim şenliği etkinlikleri törenle başladı.

Haberin Devamı

TÜBİTAK Destekleme Programı kapsamında Kütahya Bilim Sanat Merkezi, Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Kütahya Bilimle Şenleniyor" etkinliklerinin açılış töreni yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim çağında bilgiyi üreten ve bilimde öne çıkan toplumların çağa hakim olacağına dikkat çekti.

Bilgi ve iletişim toplumunun hakim olduğu bir çağda yaşandığına işaret eden Nayir, şöyle konuştu:

"Bu çağda öne çıkmanın yolu bilimde öne çıkmak. En büyük kaynağımız insan. İnsan kaynağımızdan istifade ederek bizden daha farklı kaynaklara sahip olanların önüne geçme imkanımız olduğunu görüyoruz. Bu da çocukluktan başlayan bir çalışmayla olur. Sahip olduğumuz bu kıymetli beyinleri, öğrenme becerileri farklı olan çocuklarımızı, öğretmenlerimiz ve onların velilerinin desteğiyle en iyi şekilde yetiştirirsek bu tür şenliklerde daha farklı örnek ve güzelliklere sahip oluruz."

Haberin Devamı

Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Fazıl Akkoç da Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibariyle farklı işler başarmak zorunda olduğunu dile getirerek, "Bilindiği gibi TÜBİTAK bir takım projelerde destek veriyor. TÜBİTAK, ‘Yaptığınız proje topluma, canlılara fayda sağlarsa patentini alın ve üretime geçin. Patent alamazsanız faydalı model için başvurun. Bu da olmazsa mutlaka fikri ürün bildirimi yapın’ diyor. Dolayısıyla yaşadığımız coğrafya, sancaktarlığını yaptığımız sorumluluklar ve kıymet verdiğimiz değerlere bakarsak artık farklı şeyler yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Akkoç, 4007 Projesi'nin, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in himayelerinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Belediyesi, Kütahya Kent Konseyi ve Bolu Abant İzzet Baysal, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, yurt içi ve yurt dışında bağlantı kurulan birçok sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yapılarak gerçekleştirildiği kaydetti.

Açılışın ardından Vali Nayir protokol üyeleriyle "Çini Yapıyorum Çark Torna", "Aziz Sancar Kimya", "Geri Dönüşüm", "Elektronik ve Programlama", "Ebru Yapıyorum" atölyelerinin stantlarını gezerek bilgiler aldı.

Haberin Devamı

Daha sonra, etkinliklerde uyum programını başarıyla tamamlayan 153 öğrencinin belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.