Bursa Kütahya Ve Bilecik'teki Yangının Yaraları Sarılacak

Kütahya Ve Bilecik'teki Yangının Yaraları Sarılacak

09.10.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

Bursa Orman Bölge Müdürü Can: ''Zarar gören 220 hektarlık alana 50 bin fidan dikilecek. Sahanın taşlı yapıya sahip olması nedeniyle 40 milyon tohum ekimi yapılarak toprakla buluşturulacak"

Kütahya Ve Bilecikteki Yangının Yaraları Sarılacak

BURSA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 10 Eylül'de çıkan, Bilecik'in Bozüyük ilçesine de sıçrayan yangında zarar gören 220 hektarlık alana 50 bin fidan ve 40 milyon tohum ekilecek.

Haberin Devamı

Kasım ayına kadar temizlenecek bölgede ekiplerin çalışması hızla sürerken, fidan dikimi ve tomuh ekimi çalışmalarına 2018'in şubat ayında başlanacak.

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının Domaniç'ten Bozüyük'e kadar ulaşmasında şiddetli rüzgarın etkisinin olduğunu hatırlattı.

Söndürme çalışmalarında yoğun çaba harcadıklarını, 14 helikopter, 222 araç ve çok sayıda ekiple yangına müdahale ettiklerini anlatan Can, ''Yangın bizim bölgemize sirayet ettikten sonra öncelikle rüzgar yönünde durdurmak için ormanın içinde 50 metre genişliğinde şeritler açtık. Bu şeritleri açarken de aynı zamanda yangının o şeritlere gelmeden müdahale edilmesi gerekiyordu. Biz hem şeritlerimizi açtık hem de yangına doğrudan müdahalede bulunduk. Yoğun duman olmasına rağmen zor şartlarda iyi mücadele ettik.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Can, dumanın çok yükseldiği anlarda helikopterlerin görüş açıları kapandığı için sorunlar yaşadıklarını ancak belediyeler, çok sayıda vatandaş ve askerlerin de desteğiyle yangını söndürdüklerini dile getirdi. Can, "Bölge bir yıl içerisinde tekrar ağaçlandırılacak. Zarar gören 220 hektarlık alana 50 bin fidan dikilecek. Sahanın taşlı yapıya sahip olması nedeniyle 40 milyon tohum ekimi yapılarak toprakla buluşturulacak.'' ifadelerini kullandı.

Bilecik Orman İşletme Müdürü Mehmet Yaycıoğlu da yangına karşı 5 gün boyunca çok büyük bir mücadele verildiğini vurgulayarak, "Askerlerimiz, orman işçilerimiz ve vatandaşlar tırmıklarla kazmalarla içten içe yanan ana örtü yangınlarını ve spot yangınlarını toprağı kazıyarak, mineral toprağı açığa çıkararak engellemeye çalıştılar. Bu şekilde çalışılan yerler arazözlerle adeta yıkanırcasına sulandı." dedi.