Kütahya KÜTAHYALI SANATÇILARA ÇOK AMAÇLI SALON

KÜTAHYALI SANATÇILARA ÇOK AMAÇLI SALON

22.11.2014 - 15:39 | Son Güncellenme:

.

KÜTAHYALI SANATÇILARA ÇOK AMAÇLI SALON

Kütahya Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi’nin Çok Amaçlı Salonu, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un da katıldığı törenle hizmete sunuldu.
Vali Vekili Uğur Turan’ın da hazır bulunduğu törende bir konuşma yapan Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi Başkanı Sebahat Sarıoğlu, merkezde halen 160 kişiyi kurs verildiğini kaydetti. Sarıoğlu, sanatçıların artık sergilerini artık söz konusu salonda da yapabileceğini bildirdi.
Kütahya’nın sanatçı şehri olduğunu dile getiren Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "Sanatçı, duygu ve düşüncelerini, renkler, sesler, desenler, çeşitli objeler, güfteler ve bestelerle ortaya koyan insan demektir. Bunların hepsi Kütahya’da vardır. Benim de kültürle alakalı bir faaliyetim var. Sanat, ortak dildir. Belki dünyada konuşulan dil sayısı 300’dür ama sanat tüm dünyada konuşulan ortak dildir. Resim, müzik, ve diğer eserlerle ortak dildir. Biz de bu sanatımızla kendimizi sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya tanıtabiliriz" diye konuştu.
Bu arada, Çok Amaçlı Salonu’nun açılışı sebebiyle bir de karma resim sergisi düzenlendi. Salonda çok sayıda sanatçının eserleri sergilenirken, tablolarla ilgili Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’a bilgiler verildi.(EFE)