Geri Dön

Kütük pasta tarifi

Kütük pasta tarifi hem çay saatlerinde hem de hazır yılbaşı yaklaşıyorken yeni yıl gecesinde tatlı ve şık bir tercih olabilir. Halk arasında odun pasta, kütük yılbaşı pastası olarak bilinen bu lezzet bombasını evinizde kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Kütük pasta tarifi nedir, çikolatalı kütük pasta nasıl yapılır diyorsanız cevaplarını birazdan öğreneceksiniz. Kütük pasta tarifi yeni yıl sofrasında pek çok evde bulunan geleneksel bir tatlı haline geldi. Hem görüntüsü itibariyle hem de lezzeti açısından oldukça güzel olan bu pasta, tarife birebir uyulduğunda kıvamı tam yerinde olacaktır.

Kütük pasta tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 3 adet yumurta ve 3 tane sadece yumurta sarısı
- 140 gr un
- 1 çay bardağı süt
- 30 gr margarin
- 2 paket kabartma tozu
- 1 fıske tuz

Kreması için
- 1 paket sıvı krema
- Yarım paket bitter çikolata
- Üzerini kaplamak için
- Çikolata sosu ve kakao

 

Kütük Pasta Nasıl Yapılır?

Kütük pastası tarifi hazırlanırken en önemli kısım yumurta ve şekerin iyice çırpılması olacaktır. Pandispanya hamurunun kıvamı tutmadığı takdirde pastanız lezzetsiz olacaktır. İlk olarak yumurtaları, yumurta sarısını ve şekeri bir kabın içerisine alın. Sonrasında köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın.

Daha sonra karışımın içerisine süt ve margarini ilave edin. Sırasıyla bir elek yardımıyla içerisine un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyerek eleme işlemine geçin ve karışımın içerisine iyice yedirin.

Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve karışımı yağlı kâğıda iyice yaydırın.

20 dk pişirdikten sonra kek hamurunu fırından alın. Rulo haline getirip soğuması için bir kenarda bekletin.

Kremasının hazırlanışı

Sıvı kremayı ocakta ısıtıp içerisine çikolata ekleyin. Ve çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Sonrasında kremayı bir kenarda ılınmaya bırakın.

Çikolata sosu ılıdıktan sonra kekin içerisine bu karışımı sürün ve soğumaya bırakın.

Çikolata sosunun hazırlanışı

Hazır satılan çikolata sosunu verilen tarife uygun şekilde pişirin. Soğuyup kıvam aldıktan sonra pastanın üzerinde gezdirin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ve kakao ekleyebilirsiniz.

Kütük pastanın püf noktaları

1-Kütük pastayı hazırlarken en önemli unsur pandispanya hamurunun gerekli kıvamda hazırlanmasıdır.
2-Pandispanya hamuru verilen ölçüler dâhilinde hazırlanırsa pasta lezzetli olacaktır.
3-Aynı zamanda verilen malzemeler dışında kütük pastanın içerisine kremşanti ve muz ilave edilebilir. İçerisindeki malzemeleri damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber