Geri Dön

Kuymak tarifi

Karadeniz mutfağından tadı, kokusu ve görüntüsüyle dillere destan kuymak tarifi...

Kuymak tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2,5 kaşık tereyağı

Yarım bardak mısır unu

2 bardak sıcak su

1 bardak Trabzon veya çeçil peyniri

Kuymak Nasıl Yapılır?

Tavada tereyağını eritin.

Fokur fokur kaynamaya başlayınca mısır ununu ilave edip karıştırın.

Mısır unu pembeleşmeye başlayınca azar azar suyunu ilave edin.

Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve harç akışkan bir kıvama gelince peyniri ilave edin.

Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte peyniri eritin.

Peynirinizin tuzluluğuna göre tuz ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber