Ekonomi Kuzu göbeğine hücum!

Kuzu göbeğine hücum!

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu’nun bazı bölgelerinde ormanlık  alanda doğal yetişen ve kilosu yaklaşık 70 liradan satılan kuzu göbeği mantarı, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki köylülerin geçim kaynağı haline geldi.

Kuzu göbeğine hücum

Bölgede yetişen bu mantarı dikkatlice toplayan köylüler, bunları, mantar toptancılığı yapan ve yurt dışına ihraç eden Abdulkadir Aygün’e satarak kazandığı parayla sezonluk geçimini sağlıyor.

Haberin Devamı

İlçede mantar toplayan Serhat Çetinkaya da kuzu göbeği mantarının köylüler için gelir kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Kuzu göbeği mantarının şimdi tam mevsimi, vatandaşlar topladıkları bu mantarlarla aile ekonomilerine büyük katkı sağlıyor. Sarıçam ormanlarında nisan ayında başlayıp haziran ayı sonuna kadar kuzu göbeğini bol miktarda bulmak mümkün. Mantarın fiyatını duyanlar toplamaya çıkıyor. Köylü için gelir kaynağı oldu. Günlük 500 lira kazandığım zamanlar oluyor. Bu mantarı bulmak için günde 30 kilometre yol yürüyorum” diye konuştu.

10 bin ton hedefi

Mantar toptancısı Abdulkadir Aygün ise, “İnsanlar bu mantarı yemiyor çünkü sattığı fiyatla iki kilo et alıp yiyor. Bu işle yalnızca Sarıkamış’ın değil ülkemizin ekonomisine de katkı sağlıyoruz. 5-6 bin ton civarında yaş mantar toplandı. Bu yıl yaklaşık 10 ton toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı