Ordu KUZUBAŞ: “MEHMET AKİF’İN MESAJLARINI ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ”

KUZUBAŞ: “MEHMET AKİF’İN MESAJLARINI ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ”

12.03.2015 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

KUZUBAŞ: “MEHMET AKİF’İN MESAJLARINI ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ”

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş, “Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere bütün eserlerinde vermiş olduğu mesajları çok iyi anlamamız gerekiyor” dedi.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu konferans düzenlendi. Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin, Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, Fatsa Tapu Müdürü Erdoğan Atik, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
ODÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş konferansta yaptığı konuşmada, “Her milletin tarihinde memleketlerine hizmet eden büyük şahsiyetler vardır. Milli tarih anlamında bakıldığında bu şahsiyetlerin unutulmaması ideallerinin düşüncelerinin, hayallerini, eserlerinin yeri geldikçe yad edilmesi önemlidir. Onları yaşadıkları dönemlerde ki diğer şahsiyetlerden ayıran yönlerini tespit edip onlardan ders ve mesaj almak çok önemlidir. Ülkemizin birçok yerinde bugün Mehmet Akif Ersoy çeşitli törenlerle anılıyor. İstiklal Marşı farklı farklı organizasyonlarla yad ediliyor. Acaba Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nın hangi koşullarda yazdı. Bir asır sonraki nesile hangi mesajları vermek istiyor. İstiklal Marşı şairimiz her milletin tarihinde yer alan önemli şahsiyetlerden birisi arasında yerini alıyor. Onu yaşadığı dönemlerde diğer şair ve yazarlardan ayıran daha ön plana çıkaran en önemli özelliği yaşadıklarının, yazdıklarının vermek istedikleri mesajların sadece o güne değil, bir asır sonraya mesaj vermiştir. Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere bütün eserlerinde vermiş olduğu mesajları çok iyi anlamamız gerekiyor” diye konuştu.