Eğitim KYK başvuruları ne zaman sona eriyor? (2016 KYK duyuruları)

KYK başvuruları ne zaman sona eriyor? (2016 KYK duyuruları)

21.08.2016 - 19:23 | Son Güncellenme:

KYK kredi ve yurt başvuruları ne zaman sona erecek? Başvurularını yapan öğrenciler büyük bir merakla KYK kredi ve yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladılar. İşte KYK kredi ve yurt başvurularında son tarih...

KYK başvuruları ne zaman sona eriyor (2016 KYK duyuruları)

KYK başvuruları devam ediyor. KYK başvuruları 22 Ağustos tarihinde sona erecek. Öğrenciler E-devlet sistemi üzerinden KYK başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan LYS tercih sonuçlarının ardından adayları yepyeni hem güzel hem de çok heyecanlı bir dönem başlamıştır. 10 Ağustos Çarşamba gününden sonra internet üzerinden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Sonuç Açıklama sayfasından LYS tercih sonuçları açıklanarak sınava giren adayların nereye yerleştikleri hakkında bilgi vermeye başlamıştır. Öğleden sonra gibi belli olan bu üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra geride pek çok soru işaretlerini bırakmıştır. Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının merak içinde beklediği bu LYS tercih sonuçları da açıklanarak artık en azından nereye gidecekleri belli olarak adaylar rahat bir uyku uyuyacaktır. Açıklanan bu tercih sonuçlarından hemen sonra da öğrenciler artık geriye kalan zamanda üniversite kaydı ve de üniversitede ki barınma ihtiyaçlarını nereden karşılayacaklarını merak ederler.

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gerçekleştirilen bu üniversite kayıtlarından sonra da artık bir öğrenci nerede kalacağım sorusunu kendine çoğu kez sormaya başlar. Ailelerde bu devrede kendilerine en iyi şartlar altında hizmet vermek isterler. Ancak ne yazık ki üniversite de başka bir şehir de öğrenci okutmak gerçek anlamda hiçte kolay değildir. Dolayısıyla da pek çok aile bu noktada bazı karamsarlıklara düşer. Okul kitapları, kalacak yer teminatı, yeme masrafı derken pek çok noktada yaşanabilecek olan sorunlar vardır. İşte bu sorunların yaşanmaması için en azından daha az şekilde yaşanması için devletimiz üniversite öğrencilere gerekli olan maddi imkânı sağlar.

Şöyle ki üniversite öğrenciler için açılan Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilere çeşitli alanlarda maddi destek verir. Onlara daha uygun ücretlerle devlet yurtlarında kalabileceklerini sağlar. Aynı zamanda öğrenim kredisi ve KYK bursu olarak öğrencilerin eğitim hayatını büyük açıdan desteklerler. KYK başvuru yaparak öğrenciler burs ve yurt alanında yapılan hizmetlerden yararlanabilirler. KYK başvuru yapacak olan öğrenciler ise Kredi Yurtlar Kurumuna başvuru dilekçesi için interneti kullanmaları gerekir. İnternet sistemi üzerinden KYK başvuru yapmak mümkündür. E-Devlet hizmet portalı üzerinden bu KYK başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Herkesin kısa bir sürede girişinin gerçekleştirecek olduğu kolaylıklar sayesinde bizler de kolaylıkla bu e-Devlet sisteminden yararlanarak işlemlerini yapabilir. Vatandaşlar olarak bizler öncelikle yapmamız gereken bazı ufak çaplı aşamalar vardır. KYK başvuru işleminin e-Devlet üzerinde bulunması için bizler de kolay bir şekilde başvurumuzu gerçekleştirebiliriz. Herkes öncelikle bu başvurularını bu sistemden yapması gerekir. Öncelikle bizlerin yapması gereken işlem de e-Devlet şifresi almaktır. Sisteme giriş yapabilmek için bu e-Devlet şifresine ihtiyaç duyulur.

Bu şifreyi alabilmek için de bizler bir postane kurumuna gitmemiz gerekir. PTT şubesine başvurmamız koşulunda e-Devlet şifresini alabiliriz. Adaylar T.C kimlik no ve 2 TL olan işlem ücretini ilgili görevliye teslim ederek e-Devlet şifrelerini kolayca alabilirler. İşte bu şekilde resmi siteye olan girişimizi yapabiliriz. E-Hizmetler kısmına gelerek Kredi Yurtlar Kurumu şubesinin sayfasına gelerek kyk başvuru formunu doldurabiliriz. Sonrasında da artık bizlere yapılan bu kyk başvuru sonrasında beklemek düşer.