Gündem KYK başvuruları yarın sona eriyor!

KYK başvuruları yarın sona eriyor!

21.08.2016 - 10:39 | Son Güncellenme:

KYK başvuruları 22 Ağustos’ta sona eriyor. KYK başvurularınızı 23:59’a kadar internet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. İnternetten KYK başvurularını yazımızdan yardım alarak gerçekleştirebilirsiniz.

KYK başvuruları yarın sona eriyor

Her yıl üniversiteye gidebilmek için pek çok öğrenci gerekli olan sınavlara katılım sağlarlar. Üniversite seçme sınavlarında elde ettikleri puanlar sonucunda da bizler bu sınav başvurularını yaparak sınavlara katılım sağlayabiliriz. Tercih işlemleri yerleştirme işlemleri derken geçen hafta dilimlerinde bu LYS tercih sonuçları açıklanarak binlerce öğrencinin merakla beklemeleri sona ermiştir. Her şeyin yeni başlayacağı bu tercih sonuçlarından sonra üniversiteye gidecek olan adaylarda ve onların ailelerinde büyük bir telaş başlar. Okul şehrin neresinde, nerede kalacağım, okula nereden gideceğim, nasıl bir ortamda nasıl geçineceğim diye kara kara düşünmeye başlayan adaylar için üniversite kayıt dönemi başlamıştır. İnternet üzerinden kayıt yaptıran adaylar belli bir süre sonra da kendilerine barınma yeri bakmaya başlarlar.

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin yanında aileler de evler acaba çok pahalı mı diye düşünmeye başlarlar. Artık aile üyelerinden en önemlisi olan çocukları başka şehre gidecek ve orada ki yaşamını artık kendisi geçindirecektir. Böyle olunca da adayların her birinin kafasında bazı soru işaretleri olur. Böyle olunca da vatandaşların her biri için devletimiz bir katkı olarak onlara maddi açıdan destek vermeye başlamıştır. Çünkü bir çocuk okutmak gerçek anlamda hiçte kolay değildir. Maddi açıdan pek çok durumda onların yapabileceği işlemler olsa da maddiyat üniversite hayatı için önemlidir. Hem arkadaşları ile gezip eğlenmek isteyen öğrenci adayları diğer yandan da kira, fatura ödemelerini yerine getirmek zorundadır. Ailelerin bu durumda yetersiz kalabileceği bazı durumlar olabilir. İşte bu gibi durumlar da devletimiz tarafından oluşturulan hizmetlerden biri olan Kredi Yurtlar Kurumu olarak da bilinen KYK sistemi bizlere çeşitli noktalarda yardımcı olur. Her yıl binlerce öğrencinin devlet yurtlarında kalmasını temin eden bu KYK yurtları çok sayıda öğrenci ile doldurur. KYK yurtlarında kalabilmek için ise öğrenciler bu KYK başvurularını kaçırmamaları gerekir. Çünkü bu KYK başvuruları sırasında aynı zamanda kendilerinin takip edebileceği bazı durumlar vardır. KYK aynı zamanda öğrencilere öğrenim kredisi ve de bursu vermektedir. Verilen bu burs ve kredi ile öğrenciler okul hayatlarında az da olsa artık rahat etmeye başlamışlardır. Çünkü artık sizlerin de bildiği üzer okumak ve hayat şartları oldukça zordur. Eğitimin alınabilmesi için bu para oldukça önemlidir. KYK bu tip verdiği hizmetlerden hemen hemen tüm öğrenciler kullanmaktadır. Bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için öğrencilerin KYK resmi sayfası üzerinden başvuruların ne zaman yapılacağına dikkat etmeleri gerekir. KYK bursu olarak öğrencilerin eğitim hayatını büyük açıdan desteklerler. KYK başvuru yaparak öğrenciler burs ve yurt alanında yapılan hizmetlerden yararlanabilirler. KYK başvuru yapacak olan öğrenciler ise Kredi Yurtlar Kurumuna başvuru dilekçesi için interneti kullanmaları gerekir. Artık internetten yapılan bu KYK başvuruları öğrenciler için daha da kolay bir hal almıştır. E-Devlet hizmet portalı üzerinden bu KYK başvuru işleminizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.