Eğitim KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

02.11.2015 - 13:48 | Son Güncellenme:

21 Ekim’ de başlayan burs ve kredi başvurularının ardından öğrenciler şimdi de sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla beklemektedirler. KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK bursum ve kredim yattı mı? KYK sorgulamaları hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde!

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

Kredi Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim gören öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Ancak bu imkanlardan yararlanabilmek için Kredi Yurtlar Kurumunun belirlediği bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Belirtilen bu şartları yerine getiren öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınabilme hakkına sahip olurlar. KYK ayrıca yükseköğrenim gören öğrenciler için burs ve kredi imkanıda sağlamaktadır. Sizde üniversiteye yada yüksek lisansa yeni başlıyorsanız ve Kredi Yurtlar Kurumunun sağladığı fırsatlardan yararlanmak için başvuru yaptıysanız başvuru sonucunuzu nasıl öğreneceğinizi yazının devamında vermiş olduğumuz bilgilerden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK sorgulama ile yurt başvuru sonucunuzu öğrenmek için öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası üzerinde açılan 2015-2016 yurt başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler baba adı, T.C. kimlik numarası, cilt numarası, sıra numarasıve aile sıra numarası gibi bilgilerdir. İstenilen bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra ara butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Sonucunuzu öğrendikten sonra eğer ki başvurunuz kabul edilmiş ise kayıt işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumunun belirlediği tarihlerde sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayınız.

Haberin Devamı

Yurt başvuru işlemleri için istenecek belgeler, anne veya babasından birinin özürlü olması halinde özür yüzdesini gösteren belge,yurtlara öncelikli kayıt yaptırma hakkı bulunanların durumlarını gösteren bir belge, 4 fotoğraf, yurtta barınmakta olan bir kardeş daha varsa kardeşin öğrencilik durumunu gösteren belge ile yurt için yatırdığınız ücretlerin dekontu gibi belgeler istenmektedir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayınız ve ardından Kredi Yurtlar Kurumu müdürlüklerine iletiniz.

KYK sorgulaması sadece yurt sorgulaması değildir. Kredi yurtlar Kurumuna, kredi veya burs başvurusunda da bulunduysanız burs başvuru sonucunu da aynı sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumundan geçmiş dönemler de kredialdıysanız kredi geri ödeme borcunuzu öğrenmek istiyorsanız sorgulama işleminizi iki şekilde yapabilirsiniz. Bu sorgulamalardan ilki KYK üzerinden TC kimlik numarası ile yapılan şifresiz sorgulama ile E-Devlet sistemi üzerinden yapılan sorgulamadır. E-Devlet resmi sitesinegirdikten sonra açılan sayfanın sol kısmında yer alan e-hizmetler seçeneğine tıklayınız. Buradan Kredi Yurtlar Kurumu yazan alana geliniz. Daha sonra ise KYK kredi geri ödeme seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılan sayfa üzerinden kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıkladıktan sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan geri ödeme borcunuzu öğrenebilirsiniz.