Gündem KYK burs ve kredi sonuçları için Bakan Kılıç'tan açıklama

KYK burs ve kredi sonuçları için Bakan Kılıç'tan açıklama

01.11.2016 - 08:13 | Son Güncellenme:

KYK burs sonuçları için geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç KYK burs ve kredi sonuçlarının Kasım ayı içerisinde açıklanacağını duyurdu.

KYK burs ve kredi sonuçları için Bakan Kılıçtan açıklama

KYK burs ve kredi sonuçları heyecanla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Eğitime olan destek ile beraber öğrenciler ve aileler eğitime verdikleri önem git gide daha da artmaktadır. Daha refah bir düzeyde ülke olabilmek için eğitimin toplum için oldukça önemli olması gerekmektedir. Devlette eğitim birçok anlamda destek vermekte ve eğitime teşvik etmektedir. Aynı zamanda ailelerin de yararına olan bu avantajlardan milyonlarca öğrenci yararlanmaktadır. Artık devlet eğitimin bazı süreçlerini zorunlu hale getirmiştir. İlkokul ve ortaokul artık zorunlu eğitimdir. Bu eğitim sürecini tamamladıktan sonra öğrenciler bir sonraki eğitim sürecine hazırlanmaya başlarlar. Bir sonraki eğitim süreci ise üniversitelerdir. İki yıllık ve dört yıllık olmak üzere eğitim programları vardır. Yani ön lisans iki yıllık olanı ve lisansta dört yıllık olanıdır. Üniversiteye girmek isteyen adaylar öncelik ile lise eğitim sürecini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Daha sonra da ÖSYM tarafından düzenlenen üniversite sınavlarına girmek durumundadırlar. Ve yeterli bir puanı aştıktan sonra da üniversiteye gitmek için bir tercih listesi oluştururlar ve sonrasında da başarı sıralamalarına göre de bir okula yerleşmektedir. Ancak dışarıda yani şehir dışında öğrenci okutmak her zaman her aile için kolay olmamaktadır. Gerek barınma gerek geçinme gerek yeme içme ihtiyaçlarından kaynaklı bu sıkıntılar kişinin gelir düzeyine göre daha da derinleşebilir. Bu nedenden dolayı okuluna devam edemeyen de bir sürü öğrenci bulunmaktadır. Ancak devlet öğrenciler bir ödenek ayırmaktadır. Bu ödeneği ise başvurular sonucu öğrencinin ihtiyacına göre öğrenciye verilmektedir. KYK gerek öğrenciye yurt imkanları gerek ise burs imkanları ile destek olmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen adaylar ise başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen öğrenciler her yıl düzenlenen KYK burs başvurularını kaçırmamalıdırlar. Üniversite kaydını yaptırdıktan sonra başlayan başvurular bu yıl içerisinde 24 Ekim tarihi itibari başlayıp 28 Ekim’de sona ermiştir. Kredi ve burs imkanlarından yararlanmak isteyen öğrenciler 24 Ekim tarihinden itibaren 28 Ekim tarihine kadar KYK burs başvurularında bulundular.

Haberin Devamı

Şartları burs almaya elverişli olan öğrencilere kontenjanlar dahilinde burslar verilecektir. Ancak burs başvurusunda bulunan bir kişiye burs çıkmamış ise kredi alabileceklerdir. KYK burs başvurularının sonuçlanmasının ardından ise adaylar 2017 tarihinde itibaren değil de Kasım 2016’da burs yada kredilerini alabileceklerdir. KYK burs sonuçlarının ise 28 Ekim tarihinden itibaren en erken bir hafta sonra açıklanması beklenmektedir. Ancak herhangi bir aksiliği göz önünde bulundurursak KYK burs sonuçları 28 Ekimden en geç iki hafta sonra da açıklanması olağandır. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurup KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler KYK resmi web sayfasını sık sık ziyaret etmelidirler. KYK burs sonuçlarını artık KYK nın resmi web sayfasından sadece bir kaç dakika içerisinde öğrenebilmeniz de mümkündür.