Eğitim KYK burs başvuruları başladı!

KYK burs başvuruları başladı!

22.10.2015 - 22:26 | Son Güncellenme:

KYK 2015 burs ve kredi için başvurular başladı. Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği burs başvuruları nasıl yapılır detayları haberimizde. KYK 2015 burs ve kredi başvuru tarihleri ve merak edilenler için tıklayınız..

KYK burs başvuruları başladı

Kredi Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim ve yüksek lisans yapan bir çok öğrenciye burs, barınma ve kredi vermektedir. Belirli şartları yerine getiren öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınabilmektedir. Yurt barınma yardımının haricinde KYK yüksek öğrenim gören öğrenciler burs ve kredi imkanı sunmaktadır. Sizde yüksek öğrenime yeni başlıyorsanız ve KYK’nın sağladığı fırsatlardan yararlanmak için başvuru da bulunmuşsanız başvuru sonucunuzu nasıl öğreneceğinizi bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK sorgulama uygulaması ile yurt başvuru sonucunuzu öğrenmek için ilk olarak öğrencilerin kredi Yurtlar Kurumu resmi web sitesi üzerinde açılan 2015-2016 yurt başvuru sonucu sayfasına giriş yapması gerekmektedir.Daha sonra açılacak olan sayfada sizden kimlik bilgileriniz istenecektir. Bunlar T.C. kimlik numarası, baba adı, cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarası gibi bilgilerdir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra ara butonuna tıklayınız.

Bu işlemden sonra eğer ki başvurunuz kabul edilmişse kayıt işlemlerinizi başlatabilirsiniz. KYK tarafından belirlenen tarihlerde sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde yanınız da bulundurunuz.

Haberin Devamı

Yurt başvurusu işlemleri için istenen belgeler; yurtlar için öncelikli bir şekilde kayıt yaptırma hakkı bulunanların durumlarını gösteren bir belge, 4 fotoğraf, anne veya babasından birinin özürlü olması halinde özür yüzdesini gösteren belge, yurtta barınan başka bir kardeş varsa kardeşin öğrencilik durumunu gösteren belge ile yurt için yatırdığınız ücretlerin dekontu Gibi belgeler istenmektedir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra Kredi Yurtlar Kurumu müdürlüklerine iletiniz.

KYK sorgulaması sadece yurt sorgulaması değildir.

Ayrıca Kredi yurtlar Kurumuna, kredi veya burs başvurusunda da bulunduysanız aynı şekilde burs başvuru sonucunuzu da aynı sayfadan öğrenebilirsiniz. Yine aynı şekilde Kredi Yurtlar Kurumundan kredi almış iseniz ve kredi geri ödeme borcunuzu öğrenmek istiyorsanız sorgulama işlemini iki şekilde yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi KYK üzerinden TC kimlik numarası ile yapılan sorgulama ile E-Devlet sitesi üzerinden yapılan sorgulamadır. E-Devlet resmi web sayfasına girdikten sonra sayfanın solunda yer alan e-hizmetler seçeneğine tıklayarak buradan Kredi Yurtlar Kurumu alanına geliniz. Daha sonra KYK kredi geri ödeme seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladığınız da sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılacak olan sayfadan geri ödeme borcunuzu öğrenebilirsiniz.