Eğitim KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK burs başvuruları başladı mı?

12.10.2015 - 22:32 | Son Güncellenme:

KYK burs sorgulama ve KYK yurt sorgulama işlemlerini yaparak hem yurt bilgilerine hem de burs çıkıp çıkmadığı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı da haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

KYK burs başvuruları başladı mı

Her yıl olduğu gibi yine bu yılda lisans eğitimini kazanan öğrencileri büyük bir maraton ve yepyeni bir hayat beklemektedir. Bu yeni hayatın getirdiği birçok zorluk vardır. Bunlarla karşılaşacaklar ve tüm sorunların üstesinden gelmeye çalışacaklardır. Bu zorlu yaşamda kendi barınma, yeme, içme masraflarını da ailelerinde büyük destek beklemektedirler. Beklenen tek destek aile değildir. Çünkü bir üniversite öğrencisi okutmak her aile için kolay ve masrafsız değildir. Bunun için de lisans eğitimi hakkını kazanan öğrencilerin ailesi maddi açıdan sıkıntı çekebilir bu masrafları karşılayamayacak durumda kalabilirler. İşte tam da bu sırada devletin üniversite öğrencilerine ve de geçim sıkıntısı çeken ailelerine bazı maddi yardım da bulunur. Üniversite öğrencilerine barınma imkânı sunun KYK yurtları olsun bu yardımlardan biridir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMAHAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Kredi ve Yurtlar Kurumunun sunmuş olduğu bu devlet yurdu başvuruları daha okullar açılmadan başlamış bu yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler ise yurtlarına kayıtlarını yaptırmış ve de eğitim öğretim hayatlarına başlamışlardır. Bunun dışında ise üniversite öğrencilerinin beklediği bir başka hizmet vardır. Devletin öğrencilere sunduğu kredi ve burs hizmetidir. 2015 – 2016 eğitim yılı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, kredi ve burs başvurusunu nerden yapacağım? Nasıl yapacağım, diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin. Biz sizler için düşündük ve de kafanızda ki sorulara çözümler bulmaya çalıştık. Ve bunların hepsine yazımızda yer verdik.

Haberin Devamı

Bu yıl üniversiteyi okumaya hak kazanan öğrencilerini kayıtlarını internet aracılığı ile yapabilmişlerdir. Bu internetten kayıt yaptırdıkları zaman kullandıkları e-Devlet şifreleri ile yine burs ve kredi başvuruları yapabileceklerdir. Eğer internet üzerinden online kayıt yaptırmayan öğrenciler ise öncelikle en yakınındaki PTT şubesine gidip. E-Devlet şifresi temin etmeleri gerekir. Bu şifreyi almak için ilgili görevliye nüfus cüzdanlarını bir de 2 TL ücreti takdim etmeleri gerekir. Bu istenenleri de teslim ettikten sonra artık e-Devlet şifrelerine sahip olmuş olacaklar.

Öncelikle internet ile erişiminizi sağlamanız gerekir. Sonrasında kyk.gov.tr adresine giriş yapınız. Zaten bu sayfada burs ve kredi başvuruları başladığı zaman duyurular kısmında istediğiniz işlem ile ilgili yönergeler bulunur. Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet giriş sayfasına giriş yaptığınız takdirde karşınıza iki bölüm açılacaktır. Bu karşınıza gelen iki bölümden birinde burs ve kredi ile ilgili bir bölüm yer alır. E-Devlet şifreniz ve de gerekli olan birkaç kimlik bilgileriniz ile burs ya da kredi imkânlarından yararlanabilirsiniz. Eğer burs olanağından yararlanmaya hak kazanırsanız öğrenim hayatından sonra iş hayatınıza başladığınızda devletten almış olduğunu bu para yardımını geri ödemekle yükümlü olmayacaksınız. Lakin eğer size olur da kredi çıkarsa o zaman öğrenim hayatınız bittiğinde çalışmaya başladığınız da devletten aldığınız bu ücreti geri ödemek zorundasınız.Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularını ekim ayı içinde başlayacağını da bildirmiş bulunmaktadır.