Gündem KYK burs sonuçları belli oldu mu? (2017-2018 KYK burs ve kredi sorgulama)

KYK burs sonuçları belli oldu mu? (2017-2018 KYK burs ve kredi sorgulama)

10.11.2017 - 13:14 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları heyecanla bekleniyor. Burs başvurularının sona ermesinin ardından öğrencilerin gözü yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. Peki kimler KYK burslarında öncelikli olacak? KYK burs ödemeleri ile ilgili merak edilenler de haberimizde yer alıyor.

KYK burs sonuçları belli oldu mu (2017-2018 KYK burs ve kredi sorgulama)

Gençlere daha iyi hizmet sunmak amacıyla her geçen gün kendini yenileyen KYK, burs/kredi alan ve öğretim kurumu değişikliği yapan öğrencilerin burs/kredi nakil taleplerini de artık e-devlet üzerinden alacak.

Haberin Devamı

KYK’dan burs/kredi almakta iken yatay/dikey geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden online olarak bildirebilecek.

İşlemler e-Devlet kolaylığında

Daha önce e-Devlet ortamına taşınan kredi geri ödeme, erteleme ve burs/kredi vazgeçti işlemlerinin ardından şimdi de öğretim kurumu değişikliği yapan öğrencilerin burs/kredi nakillerini e-Devlet’e aktaran KYK, öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtarıyor.

KYK’dan burs/kredi almakta iken yatay geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler ile ön lisans programını ara vermeden ve yıl kaybı olmadan bitirip dikey geçiş sınavıyla lisans programını tamamlayan öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden bildirebilecek.

Haberin Devamı

KYK, geçiş yapan öğrencilerin burs/kredi nakil talebini e-Devlet’ten aldıktan sonra öğrencilerin öğrenim bilgilerini YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sitemi) üzerinden kontrol edecek. Dolayısıyla öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin hem eski öğrenim bilgilerinin hem de yeni öğretim kurumuna ait bilgilerin sistemde görünüyor olması gerekiyor.

Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi kesintisi yaşamaması için durumlarındaki değişikliği en geç bir ay içinde e-Devlet’ten bildirmesi yeterli olacak.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda Kredi Yurtlar Kurumu'ndan bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklandığında "https://sonuc.kyk.gov.tr/" adresi üzerinden sorgulama yapabileceksiniz.

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLENLER

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.