Eğitim KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

04.11.2015 - 22:15 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları 4 Kasım’da son buldu. Şimdi bu başvuruların sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Henüz belirlenen bir tarih yok. Daha ayrıntılı bilgi haberimizde.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak

Üniversite sonuçları açıklandıktan sonra üniversiteyi kazanan öğrenciler için devlet bazı imkanlar sağlamaktadır. Bu imkanlardan bir tanesi de kalacak yer imkanıdır. Devlet Kredi ve Yurtlar kurumunu kurarak öğrencilere yurt ve burs başvurusu vermektedir. Öğrenciler yurtlarda kalabilmek için okullar başlamadan önce yurt başvurularını gerçekleştirmelidir. Üniversiteyi kazanan öğrenciler yurt başvurularını internet üzerinden Kredi ve Yurtlar kurumunun internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yurt başvurusunu gerçekleştiren öğrenciler arasından öğrencilerin durumuna göre yurt kapasitesi kadar öğrenci yurda alınır. Yurda giremeyen öğrenciler yedek olarak bekler.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yurtlara giremeyen öğrenciler yedekte bekleyerek yurtlarda yer açıldıkça sırayla yurda girebilirler. Yurda giremeyen öğrenciler için Kredi ve Yurtlar kurumu daha sonra yeniden yurt başvurusu gerçekleştirmektedir. Son olarak kredi ve yurtlar kurumu 8. yedek yurt yerleştirme başvurusunu gerçekleştirmiştir. Yani yurda girmek isteyen öğrenciler son olarak 8. yedek başvuruyu gerçekleştirmiş olmalıdır. 8. Yedek başvuru sonuçları açıklanmıştır. Başvuru yapan öğrenciler sonuçlarını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra ana sayfada yurt yerleştirme 8. yedek sonucunu öğrenmek için tıklayınız seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarasını girdikten sonra son olarak güvenlik numarasını da girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra 8.yedek yurt başvurusu sonucuna ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversiteyi kazanan öğrenceler için kalacak yer ayarladığı gibi maddi imkanda sağlamaktadır. Kredi ve Yurtlar kurumu burs ve kredi desteği vererek öğrencilere maddi destek olmaktadır. Öğrenciler burs başvurusunu gerçekleştirerek Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs imkanından faydalanabilirler. Burs başvurusunu da aynı yurt başvurusu gibi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Burs başvurusunu başvuru başladığı zaman Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvurularını başlatmıştır.

Yani burs isteyen vatandaşlar burs başvurusunu gerçekleştirmeleri gereklidir. Burs başvurusu için ilk olarak Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesine giriş yapmalısınız. Açılan sayfada bir çok seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden eğer yurt içinde okuyan bir öğrenci iseniz en üst tarafta bulunan 2015 - 2016 öğretim yılı yurt içinde yüksek öğrenim gören öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvurusunu yapmak için tıklayınız seçeneğini seçmelisiniz. Burs başvuruları 4 kasım 2015 saat 23:59a kadar gerçekleştirilebilmektedir.

Haberin Devamı

Açılan sayfada burs ve öğrenim kredisinin ne olduğunu anlatmaktadır. Ayrıca bu bölümde öncelikle öğrenciler kısmı da bulunmaktadır. Başvuru sırasında dikkat edilecek hususlar bölümünü de okuduktan sonra da Dikkat yazan bölümde işaretleyiniz seçeneğini seçmelisiniz ve başvuru ve güncelleme seçeneğini seçmelisiniz. Başvuru sayfasına T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sıra numaranızı, sıra numaranızı girmelisiniz. Son olarak resimdeki güvenlik kodunu girmeniz gereklidir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra başvuru işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.