Eğitim KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK 10.yedek yurt listesi!

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK 10.yedek yurt listesi!

23.11.2015 - 21:38 | Son Güncellenme:

Başvurusu haftalar önce yapılan KYK burs ve kredi sonuçları hala açıklanmadı. Ancak en kısa sürede açıklanacağı beklenmekte. Bunun yanında KYK 10. Yedek yurt listesi açıklanmış bulunmakta. Ayrıntıları haberimizde.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak İşte KYK 10.yedek yurt listesi

Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerinin 2 yıllık veya 4 yıllık eğitim dönemleri boyunca ihtiyaçları olan konaklama konusunda da ekonomik bir çözümden yararlanabilmeleri ve son derece güvenli bir konaklama yapabilmelerini sağlayacak yurt hizmetleri veriyor. Her eğitim dönemi başında üniversite öğrencileri tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapılan burs/kredi başvuruları değerlendirilerek, eğitim yılı boyunca burs/kredi alıp, alamayacağı belirleniyor. Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyacı olan maddi ve konaklama ihtiyacını karşılayabilmek amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere burs/kredi ve yurt hizmetleri veriliyor. Öğrencilerin her ay düzenli olarak alabilecekleri burs/kredi hizmetleri ile eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda maddi bir destek alabilmeleri sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yaptıkları başvurular çeşitli şartlar doğrultusunda değerlendirmeye alınarak, YURTKUR yurtlarında konaklamaya hak kazanıp, kazanamadıklarını belirliyor. Özellikle de tüm Türkiye genelinde kentlerde bulunan YURTKUR yurtlarında öğrencilerin güvenli, ekonomik ve konforlu bir şekilde eğitim yaşamları boyunca konaklayabilmeleri sağlanabiliyor. Ancak hem kapasite hem de öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her eğitim yılı için yurtlara belirli bir kontenjan getiriliyor. Üniversite öğrencileri ise KYK yurt sorgulama ile internet üzerinden son derece pratik bir şekilde yurt başvurularının sonucunu öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu’nun üniversite öğrencilerine sundukları bu burs hizmetini almaya hak kazanan öğrenciler, burs/kredi ödemelerini her ay başında Ziraat Bankası aracılığı ile hak kazandıkları burslarını alabiliyor. Böylelikle artık üniversite öğrencileri internet kolaylığında yurt başvurularının sonucunu öğrenebilme imkanına sahip olabilirken, KYK yurt sorgulama işlemleri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üniversite öğrencilerinin kuruma yapmış oldukları yurt başvurusu ile ilgili olarak sonuçların açıklanacağı zamanı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasından duyuruluyor. Üniversite öğrencileri akıllı cihazlar ya da bilgisayarlar aracılığı ile internete son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden bağlanarak, KYK yurt sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Üniversite öğrencilerinin bu web sayfasında KYK yurt sorgulama işlemleri için öncelikle T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no ve sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin girişini yapması gerekiyor. Böylelikle yurt başvurusu sonuçlarını kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Üniversite öğrencileri KYK yurt sorgulama işlemlerini de internet üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Üniversite öğrencilerinin yurt kazanıp, kazanmadığı bilgisini KYK burs sorgulama işlemleri ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasından erişim sağlanabilen ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ ekranından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan bu KYK burs sorgulama sayfası üzerinde kredi no veya kimlik no bilgileri resimdeki doğrulama kodu karakterlerini girerek, bur sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.