Eğitim KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

15.12.2015 - 21:46 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları hala açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı tam olarak bilinmemesine rağmen bugünlerde açıklanması bekleniyor. Konunun ayrıntıları haberimizde.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı

Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversiteyi kazanan öğrenciler için yurt imkanı sağlamaktadır. Yani kalacak yeri olmayan öğrenciler Kredi ve Yurtlar kurumuna başvurarak devletin yurtlarında kalabilir. Üniversiteyi kazanan her öğrenci kredi ve yurtlar kurumuna başvuru yapabilir. Kredi ve yurtlar kurumunun yurtları kapasitesi kadar öğrenci almaktadır. Yani başvuran her öğrenci yurtlarda kalamayabilir. Öğrencilerin durumuna göre yurt başvuruları sonuçlanmaktadır. Üniversitede bulunan yurtların kapasitesi kadar öğrenci yurda alındıktan sonra yurda giremeyen öğrenciler yedek olarak sırada bekler. Asil olan öğrencilerden kayıt yaptırmayanlar veya kayıt yaptırıp çıkanlar olursa yedekte bekleyen öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında kalmaya hak kazanabilirler. Yedek sırasına göre yurtlara giriş yapabilirsiniz. Yurtlara başvurular bittikten sonra eğer yurtlarda boş yer varsa tekrar başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sitesine giriş yaptıktan sonra açılan sayfadan yedeği biten ve yurt başvurusu yapılabilecek il, ilçe listesini görebilirsiniz. Eğer başvuru yapmak isteyenlerde yedeği biten il ve ilçelerdeki yurtlara başvuru için tıklayınız seçeneğini seçmelisiniz. Başvuru sonuçları için ise yedeği biten il ve ilçelere 30 Kasım 2015 tarihine kadar yapılan başvuruların sonuçlarını görmek için tıklayınız seçeneğini seçmelisiniz. Başvuru yapabilmek için de sisteme T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, aile sıra numaranızı, sıra numaranızı ve güvenlik kodunu girmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sonuçlarını görebilmek için de aynı şekilde bu bilgileri sisteme girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve yurtlar kurumunun bir diğer hizmeti ise öğrencilere maddi imkan sağlamaktır. Kredi ve burs olarak öğrencilere maddi destek sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumuna burs başvurusu yaparak burs ve kredi alabilirsiniz. Kredi ve burs başvurusu yapan öğrenciler ocak ayından itibaren kredi ve burslarını alabilecektir. Başvuru yapan öğrencilere ya burs ya da kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrenciler 4 yıl süresince burs aldıktan sonra geri ödeme zorunluluğu yoktur. Ama kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra geri ödemesi zorunludur. Başvuru yapan öğrencilerin durumuna göre ya burs yada kredi çıkmaktadır.

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.