Eğitim KYK burs ve kredi başvurusunu kimler yapabilir?

KYK burs ve kredi başvurusunu kimler yapabilir?

29.10.2015 - 23:21 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları devam ediyor. 4 Kasım’da sona erecek olan başvurunuzu yapmayı unutmayınız. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılır? Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK burs ve kredi başvurusunu kimler yapabilir

Kredi Yurtlar Kurumu, öğrencilere yurt kredi ve burs sağlayan bir kurumdur. Yüksek öğrenim gören ve yüksek lisans yapan öğrencilere belirli şartları yerine getiriyorsa burs, barınma ve kredi yardımı sağlamaktadır. Kredi Yurtlar Kurumunun istediği şartları yerine getiren öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınabilme imkanına sahip olurlar. Yurt imkanının haricinde Kredi Yurtlar Kurumu yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi imkanı da sunmaktadır. Sizde yüksek öğrenime yeni başladıysanız ve KYK’nın sağladığı bu fırsatlardan yararlanmak için başvuru yaptıysanız başvuru sonucunuzu nasıl öğrenebileceğinizi yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Kredi Yurtlar Kurumu ile yurt başvuru sonucunuzu öğrenmek için ilk olarak yapmanız gereken Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası üzerinde açılacak olan 2015-2016 yurt başvuru sonucu sayfasına giriş yapınız. Açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler T.C. kimlik numarası, baba adı, cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarası gibi kimlik bilgilerdir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra son işlem olarak ara butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Bu işlemden sonra başvurunuz kabul edilmiş ise kayıt işlemlerinizi başlatabilirsiniz. KYK tarafından belirlenen tarihlerde sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde kayıt olacağınız KYK müdürlüğüne iletiniz.

Haberin Devamı

Yurt başvurusu işlemleri için sizden istenilecek olan belgeler; yurtlar için öncelikli bir kayıt yaptırma hakkı bulunanların durumlarını gösteren bir belge, 4 vesikalık fotoğraf, anne yada babasından birinin özürlü olması halinde özür yüzdesini gösteren bir belge, yurtta barınan kardeş varsa kardeşin öğrencilik durumunu gösteren bir belge ile yurt için yatırdığınız ücretlerin dekontu gibi belgeleri edininiz. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamladıktan sonra kalacağınız yurdun Kredi Yurtlar Kurumu müdürlüğüne iletiniz. KYK sisteminden sadece yurt sorgulamasını değil ayrıca kredi veya burs başvurusunda da bulunduysanız aynı şekilde burs başvuru sonucunuzu da aynı sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde Kredi Yurtlar Kurumundan kredi almışsanız ve kredi geri ödeme borcunuzu öğrenmek istiyorsanız sorgulama işleminizi iki şekilde yapabilirsiniz.

Bunlardan bir tanesi Kredi Yurtlar Kurumu üzerinden TC kimlik numarası ile yapılan sorgulama ve E-Devlet resmi web sitesi üzerinden yapılan sorgulamadır. E-Devlet resmi web sitesine girdikten sonra sayfanın solunda yer alan e-hizmetler seçeneğine tıklayıp buradan Kredi Yurtlar Kurumunun bulunduğu alana geliniz. Daha sonra açılan sayfadan KYK kredi geri ödeme seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladığınız da sizden kimlik doğrulama yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulaması için TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılacak olan sayfa üzerinden geri ödeme borcunuzu öğrenebilirsiniz.