Eğitim KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

16.11.2015 - 14:07 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz hafta sona ermişti. Bu başvuruların sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Net bir bilgi olmamasına rağmen en kısa sürede açıklanması beklenmekte. Detayları haberimizde.

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanır

Günümüz modern Türkiye’sinde eğitim kalitesinin arttırılması ve öğrencilerin eğitim yaşamı boyunca desteklenmesi amacı ile özel ve kamu uygulamaları bulunuyor. Özellikle de her üniversite öğrencisinin konaklama ve maddi alanda ortaya çıkan ihtiyaçları konusunda devletin sağladığı burs/kredi ve yurt hizmetleri bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sunulmakta olan burs/kredi ve yurt hizmetleri için her yıl eğitim yılı başlamadan önce başvurular alınıyor. Üniversite öğrencilerinin kendilerine yapmış olduğu başvuruları belirli şartlar çerçevesinde inceleyerek burs/kredi ve yurt hizmetlerinden faydalanabilme hakkı kazanıp, kazanmadığını belirleyen Kredi ve Yurtlar Kurumu, sonuç açıklamaları için dijital platformda KYK burs sorgulama hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca maddi yönden karşılaşabileceği zorluklara ve ihtiyaçlara kamu desteği sağlamakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs/kredi hizmetleri bulunuyor. Ancak kontenjanın bulunduğu ve çeşitli şartlar çerçevesinde alınabilen bu hizmetten faydalanmak isteyen öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından eğitim yılı başlamadan önce duyurulan tarih aralığında burs başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Gerekli olan şartlamalara göre incelemeleri gerçekleştiren Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin burs/kredi alıp, alamayacaklarını dijital platformda KYK burs sorgulama ekranında açıklıyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile interneti daha aktif ve daha yoğun şekilde kullanan üniversite öğrencilerinin en hızlı ve en kolay şekilde burs başvuru sonuçlarını görüntüleyebilmeleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından dijital platform üzerinde KYK bursu sorgulama hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında bulunan ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ ekranından son derece pratik bir şekilde KYK burs sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde yer alan bu KYK bursu sorgulama sayfası üzerinde kredi no veya kimlik no bilgileri resimdeki doğrulama kodu karakterlerini girerek, bur sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. GSB Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasındaki bu online hizmet ekranından kolay bir şekilde KYK burs sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, aldıkları burs miktarı ve tarihi ve diğer tüm bilgileri ayrıntılı ve güncel olarak kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Üniversite öğrencilerinin okudukları kentte bulunan YURTKUR yurtlarında öğrenim yaşamları boyunca ihtiyaç duydukları konaklama ihtiyacını en ekonomik şekilde karşılayabilme imkanından yararlanabilmeleri içinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yurt başvurusu yapması gerekiyor. Bu kapsamda Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapılan yurt başvurusu yine ülke genelindeki ve kentteki yurtların kontenjan ve kapasitelerine göre çeşitli kriterler çerçevesinde değerlendirilerek, üniversite öğrencilerine yurtta kalma hakkı kazanıp, kazanmadıkları dijital platform üzerinden KYK yurt sorgulama sayfasından açıklanıyor.

Haberin Devamı

KYK tarafından belirlenen kriterlere uygun olan öğrencilerin hak kazanmakta oldukları yurt hizmetlerine ilişkin başvuru sonuçlarını internet üzerinden KYK yurt sorgulama işlem öğrenebilme imkanı bulunuyor. Üniversite öğrencileri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde yurt durumlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Öğrencilerin bu web sayfasında KYK yurt sorgulama işlemleri için öncelikle T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no ve sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin girişini yapması gerekiyor. Bu online KYK yurt sorgulama hizmeti ile yurt kontenjanlarına göre asil veya yedek olmak üzere yurt başvuru durumlarını görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor.