Eğitim KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak ?

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak ?

18.12.2015 - 10:14 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçları hala açıklanmadı. Bugünlerde açıklanması beklenen burs ve kredi sonuçlarına nereden ve nasıl ulaşacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile devlet tarafından sunulan kredi/burs destek hizmetleri bulunuyor. Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından lisans eğitimi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerine sunulan KYK burs/kredi desteği için eğitim dönemi öncesinde başvuru tarihleri açılıyor. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen KYK burs başvuru tarihleri arasında KYK burs başvurusunda bulunabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerine verdiği KYK burs desteğine ilişkin yapılan başvuruların sonuç açıklamaları KYK burs sorgulama ekranından öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet hizmetlerine son yıllarda ağırlık vermesi sayesinde artık internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde KYK burs sorgulama işlemlerini yaparak, KYK burs/kredi desteğinden faydalanıp, faydalanamayacağını öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Üniversite öğrencileri gelişen teknoloji sayesinde bulunduğu her yerden akıllı cihazlarından veya bilgisayarlarından internete erişim sağlayarak dijital platform üzerinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi web sayfasındaki online hizmetler ekranından online KYK burs sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na üniversite öğrencileri tarafından yapılan burs başvuruları incelendikten sonra sonuç açıklamaları dijital platform üzerinden üniversite öğrencilerine yapılıyor. Üniversite öğrencilerinin yurt kazanıp, kazanmadığı bilgisini KYK burs sorgulama işlemleri ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasından erişim sağlanabilen ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ ekranından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerinin son derece pratik bir şekilde öğrenebildikleri KYK burs sonuçları ile her ay devletten 400 TL tutarında burs desteği alabiliyor. Ancak burs desteği geri ödemesiz olarak üniversite öğrencilerine verilirken, kredi desteği eğitim yaşamının ardından en geç 2 yıl içerisinde geri ödenmeye başlanmak üzere üniversite öğrencilerine veriliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen bir diğer hizmet ola yurt hizmeti ise bir üniversite öğrencisi için son derece önemli bir diğer konudur. Üniversite öğrencileri internet kolaylığında yurt başvurularının sonucunu öğrenebilme imkanına sahip olabilirken, KYK yurt sorgulama işlemleri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Üniversite öğrencilerinin kuruma yapmış oldukları yurt başvurusu ile ilgili olarak sonuçların açıklanacağı zamanı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasından duyuruluyor. YURTKUR yurtlarındaki kontenjan dolayısıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin öncelikli olduğu incelemeler ile üniversite öğrencilerinin başvuruları sonucunda yurt hizmetinden yararlanıp, yararlanamayacakları belirleniyor. Bu kapsamda üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapmış oldukları yurt başvurularının sonuçlarını internet üzerinden bu şekilde gerçekleştirilebilen KYK yurt sorgulama işlemi ile birkaç dakikada öğrenebilme imkanı bulunuyor. Üniversite öğrencileri akıllı cihazlar ya da bilgisayarlar aracılığı ile internete son derece pratik bir şekilde bulunduğu her yerden bağlanarak, KYK yurt sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu sayede üniversite eğitimi boyunca devletin sunduğu konforlu, rahat, güvenli ve ekonomik yurtlarda konaklama ihtiyacını karşılayabilme imkanına sahip olunabiliyor.