Eğitim KYK burs ve kredi sonuçlarına nereden bakabilirim?

KYK burs ve kredi sonuçlarına nereden bakabilirim?

17.11.2015 - 20:58 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvurusu sonuçlarına KYK’nın resmi web adresinden ulaşabilirsiniz. Ancak henüz sonuçlar açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

KYK burs ve kredi sonuçlarına nereden bakabilirim

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin daha yüksek yaşam kalitesinde eğitim yaşamlarının tamamlayabilmeleri amacı ile devlet tarafından burs/kredi ve yurt hizmetleri sunuluyor. Böylelikle üniversite öğrencilerinin hem eğitim yaşamları boyunca maddi destek alabilmeleri hem de konaklama ihtiyaçlarını güvenli ve ekonomik bir şekilde karşılayabilmeleri konusunda destek sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sunulmakta olan bu burs/kredi hizmetleri için çeşitli şartlar bulunurken, benzer şartların yanı sıra kontenjan sınırlaması yurt hizmetlerinde de bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu’nun üniversite öğrencilerine sundukları bu burs hizmeti ile öğrenciler her ay başında Ziraat Bankası aracılığı ile hak kazandıkları burslarını alabiliyor. Öğrencilerin eğitim yaşamları boyunca alabildikleri bu burs veya kredi hizmetlerinden kurumun belirledikleri şartlar sürdüğü müddetçe herhangi bir kesinti gerçekleştirilmiyor. Öğrencilerin yapmış oldukları başvuruların kabul edilip, edilmediğini öğrenebilmeleri için GSB Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfası üzerinde sonuç açıklama sayfası bulunuyor. Kredi Yurtlar Kurumu kendilerine gelen başvuruları belirli kriterlerle kapsamında değerlendirerek, burs/kredi ve yurt hakkı kazanan öğrencileri belirleyerek, dijital platform üzerinden öğrencilere duyurusunu gerçekleştiriyor. Öğrenciler internete erişim sağlayabildikleri her yerden hem burs ve kredi hem de yurt başvuru sonuçları için sonuç açıklama sayfasından hak kazanıp, kazanmadıklarını öğrenebiliyor. KYK burs sorgulama işlemleri ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasından öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasından erişim sağlanabilen ‘Öğrenciye Ödenen Öğrenim/Burs Kredisi Sorgulama’ ekranından son derece pratik bir şekilde KYK burs sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Öğrenciler internet üzerinde yer alan GSB Kredi Yurtlar Kurumu’nun web sayfasındaki bu online hizmet ekranından kolay bir şekilde KYK burs sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, aldıkları burs miktarı ve tarihi ve diğer tüm bilgileri ayrıntılı ve güncel olarak kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan bu KYK burs sorgulama sayfası üzerinde kredi no veya kimlik no bilgileri resimdeki doğrulama kodu karakterlerini girerek, bur sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. GSB Kredi Yurtlar Kurumu’nun üniversite öğrencilerine sunmuş olduğu bir diğer hizmet olan yurt hizmetine ilişkin olarak da dijital platform üzerinde sorgulama sayfası bulunuyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerinin özellikle ikamet ettiği kent dışında okumaları durumunda ekonomik konaklama fırsatına sahip olmasını sağlamakta olan yurt hizmetleri için devletin belirledikleri yurt binalarına ilişkin başvurular KYK’ya yapılıyor. KYK tarafından belirlenen kriterlere uygun olan öğrencilerin hak kazanmakta oldukları yurt hizmetlerine ilişkin başvuru sonuçlarını internet üzerinden yurt sorgulama işlem öğrenebilme imkanı bulunuyor. Üniversite öğrencileri kyknet.gsb.gov.tr/Home/KimlikDogrulama/ adresinden son derece pratik bir şekilde yurt durumlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Öğrencilerin bu web sayfasında yurt sorgulama işlemleri için öncelikle T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no ve sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin girişini yapması gerekiyor. Bu online yurt sorgulama hizmeti ile yurt kontenjanlarına göre asil veya yedek olmak üzere yurt başvuru durumlarını görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor.