Eğitim KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar oldu? Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar oldu? Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

04.01.2016 - 11:33 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. Uzun süre önce biten başvuru süresinin sonuçları ne zaman açıklanacak, merak içinde beklenmekteydi. Peki KYK burs ve krediler ücretleri ne kadar oldu? Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? İşte o ayrıntılar...

KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar oldu Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir

Günümüz modern teknolojisi yaşamın her alanında kendisin en etkin şekilde gösteriyor. Üniversite öğrencilerinin kurumlarla olan işlemlerinde de internet avantajlarından ve kolaylıklarından yararlanabiliyor. Özellikle de her yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin internet üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebildikleri KYK burs başvurularıyla burs/kredi destek hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de lisans eğitimi almaya hak kazanan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca devletten maddi destek alabilmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs/kredi destek hizmeti üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçtiğimiz günlerde devlet tarafından KYK bursu 320 TL’den 400 TL’ye çıkarıldı. Böylelikle Kredi ve Yurtlar Kurumu’na kredi/burs desteği başvurusunda bulunarak, KYK burs/kredi desteği almaya hak kazanan üniversite öğrencileri her ay Ziraat Bankası aracılığı ile devlette 400 TL destek alabilme imkanına sahip olabilecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu internet hizmetlerine fazlasıyla ağırlık veriyor. Böylelikle internetin yaşamlarında son derece aktif bir rol üstlenmekte olduğu üniversite öğrencileri akıllı cihazları veya bilgisayarları aracılığı ile internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak kurumun web sayfasında yer alan KYK burs sorgulama ekranından burs/kredi sonuçlarını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu her eğitimi yılı öncesinde belirlediği KYK burs başvuru tarihlerinde üniversite öğrencilerinin KYK burs başvurularını kabul ediyor. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamlarında karşı karşıya kaldıkları ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gereksinim duydukları maddi desteği alabilmelerini amaçlayan KYK burs/kredi destek hizmetlerinin sonuçlarını gerekli analizlerin ardından KYK burs sorgulama ekranından yapıyor. İnternet üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisi üzerinden ulaşılabilmekte olan KYK burs sorgulama ekranından üniversite öğrencilerinin T.C. kimlik numaraları ile burs/kredi desteği almaya hak kazanıp, kazanamadıklarını öğrenebilmeleri mümkündür.

Üniversite öğrencilerinin internet üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun online hizmetler kategorisi altında yer alan ‘Öğrenim Kredisi Sorgulama’ ekranından gerçekleştirebildikleri KYK burs sorgulama işlemi ile birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs veya kredi destek hizmetlerinden yararlanıp, yararlanamayacağını öğrenebiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan burs desteği öğrencilerin geri ödemesiz olarak alabildikleri bir destektir. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kredi destek hizmetleri ise üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamlarının sonunda en geç 2 yıl içerisinde geri ödemeye başlaması gereken geri ödemeli bir destek hizmetidir.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak sunulan bir diğer hizmet ise yurt hizmetidir. KYK tarafından sunulan ve öğrencilerin YURTKUR yurtlarında kalma hakkına sahip olabildikleri yurt hizmeti kapsamında yapılan yurt başvuruları sonuçları KYK yurt sorgulama ekranından yapılıyor. Üniversite öğrencileri internet üzerinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfası üzerinden gerçekleştirdiği duyuru sonrasında KYK yurt sorgulama ekranından yurtta kalma hakkına sahip olup, olmadıklarını öğrenebiliyor.