Bitlis Kyk Öğrencileri Tarihi Mekanları Gezdi

Kyk Öğrencileri Tarihi Mekanları Gezdi

08.10.2017 - 10:42 | Son Güncellenme:

.

Kyk Öğrencileri Tarihi Mekanları Gezdi

Bitlis’in Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, yurtta kalan öğrenciler için tarihi mekânlara gezi programı düzenledi.
1-7 Ekim tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ değişik etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Özcan Beşkardeş ve yurt personelinin de katılımıyla öğrenciler, ilçede bulunan tarihi Ulu Camii ve Tuğrul Bey Camilerini gezdi. Buralarda Cami imamları İsmail Yılmaz ve Üzeyir Akbaba’dan bilgiler alan öğrenciler, camilerin tarihi hakkında önemli bilgiler edindi. Adilcevaz İlçe Müftü Vekili Muharrem Kömürçen, düzenlenen etkinlik dolayısıyla Yurt Müdürü Özcan Beşkardeş’e, yurt personeline ve öğrencilere teşekkür etti.
Yurt Müdürü Özcan Beşkardeş ise, gezinin öğrenciler için anlamlı olduğunu ifade ederek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yurdumuzda kalan öğrencilerimizle birlikte Allah’ın evleri olan camilerimizi ziyaret ederek hem mübarek camilerimizin manevi havasını almak, hem de ecdat yadigârı camilerimizi öğrencilerimizle birlikte ziyaret ederek tarihleri hakkında bilgiler edindik. Yurdumuza yeni gelen öğrencilerin bir birbirileri ile kaynaşmalarını sağlamak, ilçemizin tarihi yerlerini tanıtmak ile birlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftasını da bu vesileyle eda etmiş olduk. Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan İlçemiz Müftü Vekili Muharrem Beye, Ulu Camii imamı İsmail Hocama, Tuğrul Bey Camii imamı Üzeyir Hocama ve Merkez Camii imamı Bedrettin Hocama emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Tüm Din Görevlilerinin haftasını kutlar başarılarının devamını dilerim. Ayrıca ulaşım konusunda bize destek olan Belediye Başkanımız Necati Gürsoy’a da teşekkür ediyorum” dedi.
Yurt öğrencilerinden Yunus Bulut ise, bu tür faaliyetlerin motivasyonlarını arttırdığını söyledi.