Kütahya Kyk Yurdunda Şehitleri Anma Programı

Kyk Yurdunda Şehitleri Anma Programı

20.03.2018 - 11:11 | Son Güncellenme:

.

Kyk Yurdunda Şehitleri Anma Programı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Haberin Devamı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Zafertepe Kız Öğrenci Yurdu'ndaki program, şehitler için saygı duruşunda bulunması, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla KYK yurdunda kalan öğrencilerle birlikte bir anma program düzenlediklerini söyledi.

Programda aynı zamanda Afrin şehitlerini de andıklarını dile getiren Hayret, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız, öğrencilerimizin tarihimizle ilgili hissiyatlarını ve maneviyatlarını canlı tutmak. Öğrencilerimizin geçmişle bağlarını güçlendirmek ve bu hislerini her zaman diri tutmak istiyoruz. Bu anlamda zaman zaman programlar düzenliyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz programda öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Mehter takımının gösterilerinin yer aldığı programda İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner tarafından şehitler için dua edildi.

Üzüm hoşafı ve kuru ekmeğin de ikram edildiği program açılan Çanakkale Şehitleri sergisinin gezilmesiyle son buldu.