Eğitim KYK yurt 7. yedek listesi açıklandı mı?

KYK yurt 7. yedek listesi açıklandı mı?

26.10.2015 - 22:39 | Son Güncellenme:

KYK yurt yerleştirme 7. Yedek liste sonuçları açıklandı. Aynı zamanda bir yandan KYK burs ve kredi başvuruları devam ediyor. Bu konular ile ilgili detayları haberimizden devamından öğrenebilirsiniz.

KYK yurt 7. yedek listesi açıklandı mı

Her yıl olduğu gibi yine bu yılda lisans eğitimini kazanan öğrencileri zorlu bir mücadele bekleyiştedir. Ailelerinden uzakta, kendi başlarına geçirecek oldukları yaşam boyunca pek çok ihtiyaçlar gerekir. Bu ihtiyaçlardan en temeli de barınmadır. Her üniversite öğrencisi gideceği ilk yıl bunu kafasına takar. Nerede kalacağım? Sorusu akıllarını meşgul eder durur. Bu sorunu biraz olsun azaltmak için devletin öğrencilere sunmuş olduğu imkânlardan yararlanabilirsiniz. Kredi ve Yurtlar Kurumu lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilere çok düşük bir miktarda para ödeyerek bu yurtlarda kalmalarını sağlamıştır. Eski yıllardan beri olan bu sistem bu yıl bir başka türlü gerçekleşmiştir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurusu ve kayıtlar internet üzerinden online bir sistemle gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu sayede öğrenciler evde oturdukları yerden yalnızca internete erişim sağlayarak tüm işlemlerini gerçekleştirme fırsatı bulmuşlardır. Devletin bir başka hizmeti olarak da sunmuş olduğu KYK burs ve kredisidir. Öğrenciler eğitim öğretim hayatı boyunca ailelerinin desteğinin yanında başka kurumlarında desteğine ihtiyaç duyarlar. Çünkü günümüz Türkiye’sinde üniversite öğrencisi okutmak hiç te kolay değildir. Yani öğrencinin masrafları için devletten yararlanabilirler. Burs ya da kredi alabilirler. Bu hizmetten yararlanmak isteyen üniversite öğrencilerinin başvuruları geçtiğimiz hafta içerisinde başlamıştır. KYK kredi ve burs başvurusu yapacak olan vatandaşların işlemi nasıl yapacakları ise yazımızda anlatılacaktır.

Haberin Devamı

KYK bursu ve kredi almak isteyen öğrenciler öncelikle resmi siteye giriş yapmaları gerekir. Bu alana giriş yaptıklarında tıklamaları gereken bir link vardır. Başvurularını yapacak oldukları alanı tıklamaları gerekir. Karşılarına bilgilendirici yönerge gelir. Yönerge de kredi çıkan öğrencilerin eğitim öğrenim hayatı bittikten sonra bu ücreti devlete geri yükümlü olmaları gibi bilgilendirici metinler yer alır. Yani eğer burs hizmetinden yararlanamayan öğrenci eğer isterse kredi alabilirler. Ama iş hayatına başladıklarında bu almış oldukları krediyi devlete geri ödeyeceklerdir.

Burs almaya hak kazanan öğrenciler için ise böle bir şey söz konusu değildir. Bu yüzden de her öğrenci haklı olarak ilk burs hizmetinden yararlanmak isterler. Yönergeyi okuyup kabul ettiklerine dair en aşağıda bir kutu belirir. Kabul edip onayladıklarını cümlenin başındaki kutucuğa tıklayarak yapabilirler. Bu işlemden sonra karşılarına bir sayfa gelir. Bu sayfada pek çok sorular yer alır. Aile bireylerinden tutun üzerlerine tapulu mallardan her şeye kadar sorular yer alır. Bu soruları kendi bilgileri ile doğru bir şekilde giren vatandaşların soruları dikkatli bir şekilde okuyup cevaplandırması önemlidir. Aksi takdirde yapmış oldukları başvuru kabul olmayabilir, burs ve kredi hizmetlerinden yararlanamayabilirler. Bunun için büyük bir titizlikle soruları cevaplandırmaları önemlidir. Bu ilgili alanları kendi bilgileri ile doldurduktan sonra yapacak oldukları son şey bu bilgileri sisteme göndermektir. Kasım ayı içerisinde başvurular sona erecektir. Ekranda yazan tarihe kadar eğer yanlışlıkla girmiş oldukları bilgileri sisteme girip düzeltebilirler.