Eğitim KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

29.08.2015 - 11:36 | Son Güncellenme:

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan yurt başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? KYK kredi başvuru işlemleri nereden ve nasıl yapılıyor? Tüm KYK sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. KYK sorgulamaları hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde!

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

Üniversiteye yerleşecek olan öğrenciler kayıtlarını gerçekleştirmiş durumdalar. Artık okulların açılmasını bekleyen öğrencilerden bazıları kalacak yer sıkıntısı yaşayabilir. Devlet kalacak yer sıkıntısı yaşayacak olan öğrenciler için üniversitelerin bulunduğu şehirlere devlet yurtlarını kurmuştur. Üniversite okuyacak öğrencilerden kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler devlet yurtlarına başvurarak bu yurtlarda kalma şansı elde edebilirler. Devlet kredi ve yurtlar kurumunu kurarak yurt ve kredi ile ilgili tüm işlemleri bu kuruma vermiştir. Yani kredi ve burslarla ilgili tüm işlemler kredi ve yurtlar kurumundan yapılmaktadır. Devlet yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Yurt başvuruları 17 ağustos saat 23:59a kadar sürmüştür. Öğrenciler yurt başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirmiştir. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler artık sonuçların açıklanmasını bekleyecektir. Kredi ve yurtlar kurumu sonuçların ne zaman açıklanacağını daha açıklamamıştır. Yurt başvuru sonuçları açıklandığında yine kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden başvuru sonuçlarını öğrenebilir. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler arasında yurdun kapasitesi kadar öğrenci yurda alınmaktadır. Yurda giremeyen öğrenciler yedek olarak beklemekte ve yurtta yer açıldıkça yedekte bekleyen öğrenciler sırayla yurda alınmaktadır.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet kalacak yeri olmayan öğrenciler için yurt imkanı sağladığı gibi maddi olarak sıkıntı yaşayan öğrenciler için de kredi ve burs imkanı sağlamaktadır. Maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler burs başvurusu bulunarak devletin verdiği burs ve kredilerden yararlanabilir. Burs ve kredi başvuruları aynı yurt başvurusu gibi kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirilebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının 1 ekimden itibaren başlayacağını duyurmuştur. Burs ve kredi alacak olan öğrencilerde ocak ayından itibaren burs ve kredilerini 4 yıl süresinde alabilecek. Devletin verdiği 2 tür burs bulunmaktadır. Başvuruda bulunan öğrencilerden bazılarına burs bazılarına ise kredi çıkmaktadır. Öğrencinin maddi durumuna göre burs veya kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrencilerin okul bittikten sonra geri ödemesine gerek yok. Ama kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra aldıkları krediyi geri ödemek zorundadır. Kredi ve burs başvuru sorgulamasını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.