Eğitim KYK Yurt başvuruları Başladı! KYK Başvuru ve Sorgulamalar Nasıl Yapılıyor?

KYK Yurt başvuruları Başladı! KYK Başvuru ve Sorgulamalar Nasıl Yapılıyor?

15.08.2015 - 21:21 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları geçtiğimiz gün başladı. Pek çok üniversiteyi kazanan KYK yurt başvurularını gerçekleştirdiler. Siz de KYK yurt başvurusu işlemini internet üzerinden kolayca yapabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

KYK Yurt başvuruları Başladı KYK Başvuru ve Sorgulamalar Nasıl Yapılıyor

Ülkemizde 1961 yılından beri, üniversite öğrencilerine yönelik olarak yurt, burs ve kredi imkanı sunan bir kurum olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, her sene öğrencilere kapılarını açmaktadır. Bu sene, 23 Temmuz 2015 tarihinde açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarına göre, üniversite kazanan öğrenciler, 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ise, kazanmış oldukları üniversitelere kayıt işlemlerini yapmışlardır. Bu tempolu ve heyecanlı süreç içerisinde şimdi ise sırada yurt kayıtları bulunmaktadır. Üniversiteye bu sene kayıt olan öğrenciler için yurt başvuru dönemi başlamış bulunmaktadır ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvuru tarihleri ise; 10-17 Ağustos 2015 şeklinde belirlenmiştir. Yurt başvuruları, 17 Ağustos 2015 Pazartesi gecesi saat 23.59’a kadar devam edecektir.

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen bilgiye göre, belirtilen bu tarih aralıklarında, yurt başvuru işlemlerini, ilk defa üniversiteye yerleşmiş olan öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, online olarak yapabileceklerdir. Yurt başvurusunu, internet üzerinden online olarak gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, web adresine giriş yaparak patrik bir şekilde yurt başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. T.C kimlik kartı bilgilerinin gerekli olacağı yurt başvuru işlemlerinizi, yapmış olduğunuz günden itibaren, son başvuru tarihine kadar bilgilerinizi güncellemek için değiştirebilmeniz mümkündür.

Bunların dışında; her hangi bir üniversiteye özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrenciler, ilk defa bu sene lisansüstü yani yüksek lisans eğitimi için üniversitelere yerleşen öğrenciler, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde yatay ve dikey geçiş yaptığı için farklı bir üniversitede okuyacak olan öğrenciler ve son olarak, zaten Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında kalıp da, öğrenim süresini uzatmış olan artık yıl öğrencileri, yurt başvuru işlemlerini, daha sonradan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresinde yayınlanacak tarihler içerisinde yapabileceklerdir.

Her hangi bir örgün eğitim programına kaydı olmayan üniversite öğrencileri, her hangi bir kurum ya da diğer bazı resmi kuruluşlar tarafından yurtlarından "süresiz çıkarma cezası"almış olan öğrenciler, taksirli suçların hariç olmak üzere, her hangi bir sabıka kaydı bulunan öğrenciler, sosyal ortamlarda yaşamaya engel olacak düzeyde, akıl ve ruh sağlığı bulunan öğrencileri, toplumun sağlığını tehdit edecek boyutlarda bulaşıcı hastalığı bulunan öğrenciler, ailensin ikamet adresinin üniversitenin bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrenciler, maaşlı ya da ücretli olarak devamlı bir işte çalışan ya da devamlı olarak gelirleri bulunan öğrenciler, yurt başvuru işlemlerini yapsalar dahi değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, üniversite öğrencilerine yönelik olarak sunmuş olduğu burs ve kredi imkanları için işlemlerin ise, ekim ayına girilmesi ile başlayacağını açıklayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, sonrasında burs ya da kredi kazanacak olan adaylara, burs ve kredilerinin, Ocak 2016 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacağını da açıklamıştır. Konu ile ilgili sürekli ve ayrıntılı olarak bilgilendirme, www.kyk.gov.trinternet adresi üzerinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabı üzerinden yapılacaktır.