Gündem KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs başvuruları ne zaman?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs başvuruları ne zaman?

23.08.2017 - 09:32 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları için adaylara tanınan süre sona erdi. 20 Ağustos tarihinde sona eren KYK yurt başvurularının ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki KYK burs başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı KYK burs başvuruları ne zaman

600 binden fazla üniversiteli gence barınma hizmeti sunulan ve beslenme desteği verilen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında, 14 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvurular 20 Ağustos Pazar günü itibariyle son buldu. Konforlu ve güvenli barınma hizmetiyle gençlerin ve ailelerinin gözdesi olan KYK yurtlarına bu yıl toplamda 368 bin 954 öğrenci başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilgiler 11 farklı kurumdan kontrol ediliyor

Yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit ediliyor. Öğrencilerin bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak tamamlamalarının önem taşıdığı başvurularda, bilgilerin teyidi 11 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli olarak yapılıyor. İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin kimlik, öğrenim ve aile bilgileri, 10 milyonun üzerinde online işlem yapılarak inceleniyor.

Başvurusu ileri bir tarihte alınacak olanlar

2017-2018 eğitim öğretim dönemi için 30 Haziran 2017 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı olan veya kayıt yaptıracak tüm öğrencilerin yurt başvuruları bir sonraki aşamada alınacak.

Haberin Devamı

Başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

KYK KİM, artık çok daha yakın

Bugüne kadar haftanın 7 günü mesai saatleri içiresinde hizmet veren KYK Kurumsal İletişim Merkezi, artık yıl boyu 7/24 öğrencilere kulak verecek.

Personel sayısı ve hizmet kalitesi artırılan 444 1961’i arayan öğrenci ve veliler, hatta beklemeden daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alabilecek.

Sosyal medyada da 7/24 hizmet

Twitter KYK_DESTEK hesabı öğrencilerin her türlü soru ve sorununa anında çözüm sunmak için artık 7/24 hizmet veriyor. KYK_DESTEK hesabı sayesinde öğrenciler, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın istedikleri an KYK’ya ulaşabilecek.

KYK ile ilgili tüm haber, duyuru ve etkinliklere Facebook GSBKYK, Instagram GSBKYK ve Youtube GSBKYK kanalından da ulaşmak mümkün.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt başvurularının sona ermesi ile birlikte burs başvurularının ne zaman başlayacağı da merak konusu. Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarihin netleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ