Gündem KYK yurt başvurusunda son gün ne zaman? (KYK başvuru sonuçları sorgulama)

KYK yurt başvurusunda son gün ne zaman? (KYK başvuru sonuçları sorgulama)

17.08.2017 - 14:03 | Son Güncellenme:

14 Ağustos'ta başlayan KYK yurt başvuruları devam ediyor. E-devlet üzerinden yapılan başvurular için son gün 20 Ağustos. KYK yurt başvurularının sonuçları başvuru işlemlerinin sona ermesinin ardından açıklanması bekleniyor. Peki KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvurusunda son gün ne zaman (KYK başvuru sonuçları sorgulama)

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için başvurular 14 Ağustos Pazartesi günü başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlara ilişkin öğrencileri bilgilendirmek ve başvuru sırasında karşılaşılabilecek sorunlara daha hızlı çözüm üretebilmek amacıyla KYK KİM’i (Kurumsal İletişim Merkezi) yeniden yapılandırdı. KYK Kurumsal İletişim Merkezi, 444 1961 numaralı telefon hattı ve Twitter KYK_DESTEK hesabı üzerinden artık 7/24 öğrencilerin hizmetinde.

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru işlemlerinin sonuçlanmasının ardından başvuru sonuçları yine e-devlet aracılığı ile sorgulanacak. Sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KYK KİM, artık çok daha yakın

Bugüne kadar haftanın 7 günü mesai saatleri içiresinde hizmet veren KYK Kurumsal İletişim Merkezi, artık yıl boyu 7/24 öğrencilere kulak verecek.

Personel sayısı ve hizmet kalitesi artırılan 444 1961’i arayan öğrenci ve veliler, hatta beklemeden daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alabilecek.

Sosyal medyada da 7/24 hizmet

Twitter KYK_DESTEK hesabı öğrencilerin her türlü soru ve sorununa anında çözüm sunmak için artık 7/24 hizmet veriyor. KYK_DESTEK hesabı sayesinde öğrenciler, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın istedikleri an KYK’ya ulaşabilecek.

Haberin Devamı

KYK ile ilgili tüm haber, duyuru ve etkinliklere Facebook GSBKYK, Instagram GSBKYK ve Youtube GSBKYK kanalından da ulaşmak mümkün.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara başvuruların 14 Ağustos'ta başlayacağı ve 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlayacak.

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" adresli web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan ulaşılabilecek.