Gündem KYK yurt kayıtları bugün sona eriyor!

KYK yurt kayıtları bugün sona eriyor!

07.09.2016 - 08:53 | Son Güncellenme:

KYK yurt kayıtları başladı. Peki adaylar bu KYK yurt kayıtlarını ne zamana kadar yapabilirler? Ne kadar süre içerisinde KYK kayıtları nasıl gerçekleştirilir? İşte tüm bunların cevabı haberimizdedir.

KYK yurt kayıtları bugün sona eriyor

Her yıl üniversite sınavını kazanan pek çok öğrenci vardır. Bu öğrencilerden her biri yaşanan bazı olumsuz olaylar neticesinde karşılaşmış olduğu sorunlar meydana gelebilir. Gerekli olan çalışmalardan yararlanmak için de öğrencilere büyük görevler düşer. İlk kez başka bir şehirde okuyacak olan yaşayacak olan öğrencilerin her biri oldukça heyecanlıdır. Aynı zamanda bu heyecanlarının yanında adayların yapmış olduğu bazı ufak çaplı işlemler ve de bu kapsamda gerçekleşen işlemler meydana gelir. Her aile için elbette belirli zorlukların yaşanabileceği sistemler vardır. Bu yaşanması muhtemel durumlardan biri olarak maddi sıkıntılar gösterilebilir. Maddi açıdan yaşanan zorluklar aile üyelerinden birinin üniversiteye başlaması ile beraber gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Kredi Yurtlar Kurumu adı altında hizmet veren devlet tarafından desteklenen işlemlerden biri olan bu sistem üzerinden bizler de yardım alabiliriz. Çünkü kısaca KYK adı ile bilinen bu hizmet sektörü çok çeşitli alanlarda vatandaşların çok daha fazla şekiller de hizmet almasını maddi açıdan rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda meydana gelen bu işlemler üzerinden bizler de gerekli olan işlemleri yerine getirebiliriz. Yaşanılan bu olumsuz zor zamanlarda burs, kredi, devlet yurdu gibi olanaklar sayesinde öğrencilerin üniversite hayatları başlar. Ancak bu gerekli olan imkânların tanınması da herkese özgü bir durum değildir. Şöyle ki yaşanabilecek olan maddi sıkıntılar karşısında aile üyelerinden üniversiteyi kazanan öğrencilere devlet yurdu olanağı sağlar. Devlet yurtları 4,6 ve 8 kişilik olmak üzere her şehirde belirli alanlara kurulur. Bu devlet yurtlarında kalabilmek için adayların Ağustos ayının son haftasına doğru KYK yurt başvurusunu yapmış olması gerekliydi. Çünkü üniversitelerin 2016- 2017 yılı içerisinde eğitim öğretim dönemi başlamadan öğrenciler nerede kalacaklarını belirlemelilerdir. Diğer burs ve öğrenim kredisi için başvurular ise ekim, kasım aylarında gerçekleşecektir. Bu nedenle öğrencilerin en güncel şekilde KYK haberlerini takip etmesi gereklidir.

Haberin Devamı

Yapılan bu KYK yurt başvurusunun sonuçları eylül ayının ilk günü açıklanmıştır. Öğrencilerin devlet yurdunda kalmaya hak kazandıkları ya da kazanamadıkları bu sonuçlardan belli olmuştur. Devlet yurdunda kalmaya başlayacak olan adayların KYK yurt kayıtlarını da en kısa zamanda yaptırması gerekir. KYK yurt kayıtları için ek bir süre tanınmayacağı için en geç 7 Eylül Çarşamba gününe kadar adayların KYK yurt kayıtlarını yaptırmaları gerekir. Bu kayıt için ise öncelikle çok az bir miktarda olan yurt ücretini gerekli bankanın ATM şubelerine ödemeyi yapmış olması gerekir. Artık bu şekilde gerçekleştirilen işlemlerin pek çoğu üzerinden bizler gerekli olan işlemlerimizi yerine getirebiliriz. Yapılan bu işlemler üzerinden KYK yurt kaydımız için ise e-Devlete başvurmamız gerekir.

Haberin Devamı

Online hizmetlerin kapısı olarak nitelendirilen e-Devlet sistemine giriş yapabilmeniz için birkaç aşamadan geçmeniz gerekir. Öncelikle bu sisteme giriş en yakınızda bulunan bir merkez PTT şubesine giderek oradaki görevliye nüfus cüzdanınızı verdiğiniz takdirde bu istediğiniz sisteme giriş şifrenizi temin edebilirsiniz. Sadece 2 TL olan işlem ücretini görevli kişiye takdim ettiğiniz takdirde artık e-Devlet şifresine sahip olacaksınız. İsterseniz de ilk önce bu zarftaki şifreyi girip sonrasında kendinize özel bir şifre oluşturabilirsiniz. Zaten sistem sizlerden öncelikle bunu girmenizi isteyecektir. Yapılan bu şifre alımından sonra artık e-Hizmetler bölümünden sizler kolay bir şekilde KYK yurt kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli olan belgelerin ne zaman teslim edileceğini de kontrol ederek internetten kaydınızı yaptıktan sonra bu işlemi gerçekleştirmeniz oldukça kolay olacaktır.