Gündem KYK yurt kayıtları nasıl yapılır?

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır?

06.09.2016 - 10:10 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları sona erdi. Devlet yurdunda kalmaya hak kazanan öğrenciler KYK yurt kayıtlarını ne zamana kadar yapabilecekler? KYK yurt kayıtlarını nereden yapabilecekler? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır

Kredi Yurtlar Kurumu olarak vatandaşlara verilen çok çeşitli hizmetler vardır. Çünkü farklı bir şehirde öğrenci okutmak ve de onun masraflarını karşılamak hiçte kolay bir iş değildir. Bu nedenle ülkemizde hizmet veren devlet bünyesinde çalışan Kredi Yurtlar Kurumu her yıl düzenli olarak bir miktar öğrenciye burs ve yurt imkânı verir. Aynı zamanda isteyen öğrencilere de öğrenim kredisi verir. Bu şekilde yeni kazanan öğrencilere çeşitli hizmetler sunarak onların ilk etapla oluşan maddi sıkıntıların giderilmesini sağlar. Aynı zamanda vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçtiği bu işlemler sonucunda vatandaşlar da artık bu kapsam verilen hizmetlerden yararlanmaya çalışırlar. Devlet yurtları olarak bilinen ve de pek çok yatakla vatandaşlara hizmet veren çeşitli devlet yurtları hem okula olan yakınlığı hem de çok daha az makul bir ücretle hizmete geçmesi gerçekten çok önemlidir.

Yurtlarda kalmak isteyen pek çok öğrenci olduğu için bu yurtlarda kalabilmek için öğrenciler ilk etapta bazı işlemleri yerin getirir.

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Yapılması gereken her türlü işlemin gerçekleşebilmesi için gerekli olan bazı işlemler vardır. Bunlardan ilki de KYK yurt başvurusudur. Bu yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin öncelikle bu başvuruyu yerine getirmiş olması gerekir. Artık yapılan buyurt başvurunda kurum yöneticileri en çok bu yurtlarda kalmayı hak eden kişilere bu imkânı verir. Ailelerin de ilk yıldan daha güvenli olduğunu düşünmesi üzerinde çok sayıda öğrenci yurt başvurusunda bulunmuştur. Hiç bilmedikleri bir şehir de gerçek anlamda barınmak için çok para isteyebilirler. Gerekli olan bu işlemlerin yapılması içinde adayların ihtiyacı olan bu başvuruyu da en kısa zamanda yapmış olmaları gerekir.

KYK başvuruları çoktan yapılmış hatta geçtiğimiz eylül ayının ilk günlerinde bu sonuçlar açıklanmıştır. Başvurusunu yapan adaylardan belirli sayıda olan öğrenciler devlet yurtlarında kalmaya hak kazanmıştır. Ancak bu sonuçlardan sonra yeni bir dönem başlamıştır. Çünkü artık yapılması gereken işlemler daha da artmaya başlamıştır. KYK yurt kayıtlarını yapmadan öğrenciler bu yurtlarda kalamazlar. 7 Eylül tarihine kadar kesinlikle yapılması söz edilen bu KYK yurt kayıtları ise öncelikle internet üzerinden yapılacaktır. E-devlet adı verilen online sistem üzerinden yapılacak olan KYK yurt kayıtlarının yapılmasının ardından öğrenciler gerekli belgeleri toplayarak okul dönemi açıldığında bu kurumlara verecek oldukları belgeler ile beraber yurtlarda kalmaya başlayacaklardır. KYK yurt kayıtlarını hemen yapmak önemlidir. Çünkü 7 Eylül tarihine kadar yurt kayıtlarını yapmayan öğrencini yerine yedeklerde olan öğrenciler bu yurtlarda kalma hakkına sahip olacaktır. Aynı zamanda ilk yurt ücretini de Ziraat Bankası ATM şubelerine ödemeleri gerekir. 150 TL ve 265 TL arasında alınan bu ücreti bankaların ATM şubelerine ödedikten sonra öğrenciler artık rahat bir şekilde kyk kayıtlarını internetten yapabilirler. KYK yurt kayıtlarından sonra da gerekli olan belgeleri toplamaya başlayabilirler.